Blog
  • Hoofdpagina
30
03
2024

Nieuwsbrief lente 2024 kids & jongeren

Door Riaz 0

Voel je het al? De warme zon die weer begint te schijnen en de dagen die langer worden? Een nieuw seizoen is weer in volle aantocht met weer nieuwe evenementen in het vooruitzicht!

 

Deze lente organiseren we voor het eerst de FIT Champions, lopen we mee met de nacht tegen seksueel geweld en komt er weer een nieuwe Women Only Krav Maga cursus aan. Daarnaast krijg je alles te weten wat betreft de examens en de voorbereidingen. En we houden je natuurlijk op de hoogte van alle nieuwtjes bij Taus Gym.

 

Benieuwd naar wat er allemaal gaat komen? Blijf dan zeker lezen!

FIT champions

Op 5 mei komt FIT Champions voor het eerst naar Taus Gym! Dit spannende evenement belooft een dag vol energie, sportiviteit en uitdaging te worden!

Bereid je voor op een serie FIT uitdagingen die je zullen motiveren om het beste uit jezelf te halen. Deze dag is ontworpen om je kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen te testen, met variërende activiteiten van krachttraining tot cardio, geschikt voor alle niveaus.

 

En dat is nog niet alles. Door deel te nemen aan FIT Champions draag je niet alleen bij aan je eigen gezondheid, maar ook aan een goed doel. De winst van het evenement wordt gedoneerd aan het goede doel Spieren voor Spieren.

 

Dit goede doel steunt kinderen met spierziekten in Nederland door onderzoek te financieren, patiënten en hun families te helpen, en te streven naar een betere kwaliteit van leven voor deze kinderen.

Dus laten we niet alleen onze fitnessdoelen nastreven, maar ook een positieve impact hebben op de wereld om ons heen. FIT Champions is meer dan alleen een reeks wedstrijden; het is een viering van fitness en welzijn waar mensen van alle niveaus samenkomen.

 

Hiernaast kun je het programma vinden dat we zullen draaien op dit evenement.

Iedereen vanaf 14 jaar is welkom om deel te nemen aan FIT Champions en natuurlijk zijn ouders ook van harte welkom om mee te doen. Het evenement vindt plaats op onze hoofdlocatie in Tilburg aan de Prof. Romeinstraat 11A en de bijdrage is €15 per deelnemer.

 

De deuren openen om 10.00u en we beginnen om 10.30u, dus zorg ervoor dat je op tijd bent!

 

Markeer zondag 5 mei 2024 in je agenda en mis deze dag vol plezier niet! Meld je aan via het contactformulier en we hopen je daar te zien!

Nacht Tegen Seksueel Geweld

Seksueel geweld is een realiteit die vele vormen kan aannemen, van ongewenst gedrag en intimidatie tot (fysiek) misbruik. Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met deze vormen van geweld.

 

In de nacht van 20 op 21 april wordt er in Amsterdam een walk georganiseerd om aandacht te vragen voor dit onderwerp.

 

Plan International is de organisatie achter het evenement en met het motto ‘iedereen moet veilig over straat kunnen lopen’ willen we een cultuur creëren waarin iedereen zich veilig, gerespecteerd en gehoord voelt.

 

Op deze Nacht Tegen Seksueel Geweld moedigen we iedereen aan om deel te nemen aan de walk en verandering te brengen in de wereld.

 

Ben je 18 jaar of ouder en wil je graag meedoen? Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar Louise (stayaway@ikmf.nl). Zij is het hoofd van de vrouwendivisie in Nederland en organiseert het team dat vanuit IKMF mee gaat lopen.

 

Kun je niet meedoen maar wil je graag bijdragen aan het evenement? Maak een donatie bij Louise of Emma.

Update Team Taus Gym

Heb je de nieuwe gezichten tijdens de trainingen al opgemerkt? Sommigen ken je misschien al, anderen zijn nieuw voor jou. Maar weet je ook wie ze echt zijn en wat ze doen binnen Taus Gym?

 

We willen je graag uitnodigen om een kijkje te nemen op onze vernieuwde teampagina! Hier kun je kennismaken met de talentvolle mensen die deel uitmaken van Team Taus Gym. Onze instructeurs zijn er klaar voor om jou te helpen je (sport)doelen te bereiken en je sportervaring bij Taus Gym nog beter te maken.

 

Neem snel een kijkje op onze teampagina!

Vakantierooster 

In de komende periode zal er tijdens de vakanties en feestdagen een ander lesrooster gehanteerd worden. Maar geen zorgen, houd goed onze agenda in de gaten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Meivakantie: 28 april t/m 5 mei 2024

EHBO-cursus

Leren hoe je echt in actie komt tijdens noodsituaties? Of je nu in de gym staat of gewoon met vrienden rondhangt, weten hoe je eerste hulp kunt bieden is een echte must. Met de EHBO-cursus krijg je de kans om deze kennis en vaardigheden op te doen.

 

De cursus wordt ieder jaar georganiseerd en bestaat uit een theoriegedeelte, dat je van tevoren online kunt volgen, en een praktijkgedeelte op de hoofdlocatie in Tilburg. Je kunt al deelnemen aan de cursus vanaf 14 jaar!

 

De komende EHBO cursus is momenteel vol. Wil jij mee doen aan de volgende EHBO cursus, geef je dan hier op.

Women Only Krav Maga cursus

We zijn weer begonnen met het organiseren van de Women Only Krav Maga cursus voor deze periode! Deze cursus is speciaal ontworpen om de weerbaarheid van vrouwen te versterken en maakt deel uit van het Stay Away programma van de IKMF.

A

We begrijpen dat als moeder de

veiligheid van jezelf en je dierbaren je hoogste prioriteit is. Daarom hebben we deze cursus specifiek ontwikkeld om vrouwen te helpen zichzelf te

beschermen, zelfs in de meest

uitdagende situaties, zoals seksuele intimidatie.

A

A

Tijdens de Women Only Krav Maga

cursus leer je praktische zelfverdedigingstechnieken en bouw je zelfvertrouwen op. We besteden ook

veel aandacht aan het herkennen en aangeven van grenzen in verschillende situaties. 

A

A

Gedurende 9 lessen werken we samen aan het vergroten van jouw weerbaarheid en krijg je waardevolle vaardigheden voor het dagelijks leven.

Als moeder begrijp je hoe belangrijk het is dat je kinderen zelfverzekerd en veilig zijn. Daarom nodigen we je uit om jezelf en je dochters aan te melden voor onze gratis proefles op maandag 8 of 15 april 2024. Aanmelden kan via het proeflesformulier.

 

Deze cursus is geschikt voor deelnemers vanaf 14 jaar oud, maar ook jongere meiden zijn van harte welkom voor een gratis proefles om te zien of de cursus geschikt is voor hen.

 

Wil je meer informatie over de cursus of je alvast aanmelden? Neem dan een kijkje op onze Women Only cursus pagina of meld je direct aan via het inschrijfformulier.

 

De cursus zelf vindt plaats van maandag 22 april tot en met 1 juli 2024.

 

We kijken ernaar uit om samen met jou deze waardevolle cursus te volbrengen!

Examens

Klaar voor de uitdaging? In mei en juni staan de examens voor de deur! Is jouw doel om het volgende level te bereiken in Krav Maga? Hieronder vind je alle informatie en handige tips om je voor te bereiden.

Curriculumtraining

Wil je de Krav Maga technieken van jouw level trainen? Dan is onze curriculumtraining iets voor jou!

 

Het curriculum is een lijst met alle technieken die behoren tot een bepaald level. Tijdens de curriculumtraining kun je de technieken voor jouw level doornemen en extra trainen. Deze training is ideaal als je aan het voorbereiden bent op de examens.

 

Wil je meer weten? Klik hier voor extra informatie.

 

Hiernaast staat de datum van onze eerst volgende curriculumtraining. Schrijf je in via het contactformulier. Je hebt tot 4 september 2024 om je in te schrijven.

A

Datum: zondag 15 september 2024

 

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u (max. 2u)

 

Bijdrage: €15,- per

level

 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a,

Tilburg

A

Pre-test

De pre-test is de perfecte gelegenheid om te zien of je klaar bent voor de examens. Tijdens deze training laat je zien wat je weet en kunt op het gebied van Krav Maga.

 

De pre-test volgt dezelfde opzet als het officiële IKMF-examen en is daarmee een belangrijk onderdeel van je voorbereiding. Na afloop krijg je feedback die je helpt bij je verdere training naar het examen toe.

 

Je kunt je aanmelden voor de pre-test via het contactformulier. Let op! De uiterste inschrijfdatum is 1 mei 2024.

 

Wil je meer weten? Klik hier voor alle details.

A

Datum: zondag 12 mei 2024

 

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u (max. 2u)

 

Bijdrage: €15,- per

level

 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a,

Tilburg

A

Examens

Ben je klaar om het volgende level in Krav Maga te bereiken? Om door te gaan naar het volgende level, moet je een officieel IKMF-examen afleggen. Tijdens het examen worden je vaardigheden en kennis intensief getest om te zien waar je staat in Krav Maga.

 

Afhankelijk van je level vindt het examen plaats op onze locatie in Tilburg of landelijk in Almere.

 

Het is verplicht om ingeschreven te staan bij de IKMF bond om het examen af te leggen. Meer informatie hierover vind je op de website van IKMF.

 

Aanmelden voor de examens kan via het contactformulier.

LOKALE EXAMENS: K1/J1, K3/J3 EN K5/J5  

 

Datum: zondag 9 juni 2024

 

Tijd: van 13:00u tot 19:00

 

Kosten: €40,-

 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

 

*Inschrijven kan tot 9 mei 2024

A

LANDELIJKE EXAMENS: K2/J2 EN K4/J4  

 

Datum: zaterdag 15 juni 2024

 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

 

Kosten: €40,-

 

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website)

 

*Inschrijven kan tot 15 mei 2024

A

COLUMN DIËTIST MEREL COENDERS

High Protein

De supermarkten liggen tegenwoordig vol met ‘proteïne’ producten. Merken zoals HIPRO verkopen drankjes, puddingen en andere zuivelproducten die een grote hoeveelheid eiwitten bevatten. Ook steeds meer huismerken spelen in op deze trend. In de praktijk krijg ik vaak de vraag of deze producten goed zijn om te gebruiken in combinatie met sporten.

Het lijkt veelbelovend, die grote hoeveelheid eiwitten. De HIPRO Protein skyr stijl bevat 15 gram eiwitten per kuipje van 160 g. Dat schiet op zou je zeggen. Maar een naturel skyr bevat al bijna 17 gram eiwitten per 160 g. Je betaalt voor de HIPRO skyr een stuk meer: 9,31 euro per kilo. Voor de naturel skyr van de Albert Heijn betaal je 2,90 euro per kilo. Je krijgt dus minder eiwitten voor je geld.

 

Daarnaast bestaat de ingrediëntenlijst van zo’n proteïne product uit veel meer toevoegingen. Waar een gewoon zuivelproduct uit 1 ingrediënt bestaat, is de lijst van een een proteïne product een stuk langer. Het is dus een product dat veel meer bewerkt is. Voor de gezondheid is het beter om zoveel mogelijk voor onbewerkte producten te kiezen.

Het voordeel van de proteïne producten is dat ze gemakkelijk zijn. Ze zijn vaak per porties verpakt en makkelijk mee te nemen. Daarnaast heb je niet altijd trek in een flinke bak skyr als je ’s avonds laat thuis komt van het sporten. Een proteïne drankje gaat dan vaak wat makkelijker. Ook zijn ze in verschillende smaken te verkrijgen, wat het lekker en leuk houdt.

 

Het is voor de portemonnee en de gezondheid beter om voor zo naturel mogelijk te kiezen, maar het kan zeker geen kwaad om af en toe voor een proteïne product te kiezen. Zo hou je het voor jezelf leuk en gevarieerd.

 

Wil je meer weten over gezonde keuzes die passen binnen jouw leefstijl? Neem dan contact op via:

Bedankt voor het lezen van de nieuwsbrief! We hopen je weer te zien bij een van de evenementen en de lessen. Heb je suggesties of vragen? We horen graag van je.

Tot de volgende editie!

 

Met sportieve groet,

 

Team Taus Gym

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment