Blog
  • Hoofdpagina
02
01
2024

Nieuwsbrief winter 2024 kids & jongeren

Door Riaz 0

Daar zijn we dan weer – het nieuwe jaar 2024 is van start gegaan. We hopen dat je hebt genoten van de feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief jaar tegemoet gaat!

 

We kunnen niet wachten om samen met jou dit jaar weer allerlei sportieve avonturen te beleven en er een sportief jaar van te maken. Natuurlijk nemen we je graag mee in alle nieuwe dingen die zich afspeelt binnen Taus Gym.

 

Dus, wat staat er onder andere op het programma?  We organiseren een gloednieuwe workshop voor de jongeren van Krav Maga én voor Grappling maar ook een speciale carnavalstraining voor de kids. Daarnaast vind je alle ins en outs over de aankomende examens en beginnen we weer met een nieuwe ronde van de Women Only Krav Maga cursus. Plus, we gooien wat foto’s van vorige evenementen in de mix en houden je op de hoogte van de komende vakantieperiodes.

 

Benieuwd naar wat nog meer te wachten staat? Lees snel verder!

Jongeren Krav Maga workshop: multiple attackers

Het komt steeds vaker voor dat jongeren onder elkaar in grote groepen andere jongeren lastigvallen. Dat kan gaan van pesten tot zelfs bedreigingen of fysiek geweld. Dit kan moeilijk zijn om mee om te gaan, zeker als je alleen staat tegenover zo’n groep.

 

Tijdens de workshop: multiple attackers besteden we meer aandacht aan situaties waarin je niet 1 aanvaller voor je hebt maar meerdere. Hoe handel je dan? Zal je hiervoor meer gebruik moeten maken van je stem of zal je juist sneller fysiek moeten handelen? Dit komt allemaal aan bod tijdens deze speciale training.

 

De Krav Maga workshop voor jongeren vindt plaats op zondag 4 februari 2024. Het begint om 13.00u en loopt af om 14.30u.

  

Wil je deelnemen aan de training? Meld je dan hier aan. Deelname is kosteloos voor onze leden.

Workshop Grappling

We hebben goed nieuws! We gaan namelijk een speciale Grappling workshop organiseren voor iedereen van 14 jaar en ouder.

 

Grappling is een vechtsport die zich vooral bezighoudt op de grond. Hierdoor ontwikkel je vaardigheden in het grondvechten. Daarnaast is het een ontzettend goede training voor je lichaam. Je maakt namelijk gebruik van al je spiergroepen en verbeter je ook je coördinatie en lenigheid.

De Grappling workshop wordt waargemaakt door Marcel. Hij heeft al jarenlang ervaring in deze sport en is ook een succesvol wedstrijdvechter geweest.

De workshop zal plaatsvinden op donderdag 11 januari 2024. Het begint om 18.00u en eindigt om 19.15u.

Meer weten over de workshop? Klik dan hier.

 

Aanmelden? Geef je dan op via het contactformulier.

Carnavalstraining

Met de komst van carnaval gaan wij ook onze lessen wat feestelijker aankleden. Wat betekent dit voor jou? Dat jij uiteraard in je te gekke kostuum naar de training mag komen.

 

In de week voor de carnavalsvakantie mogen alle kids verkleed komen. Op de volgende data worden de feestelijke trainingen verzorgd.

 

Tilburg: maandag 5 februari en dinsdag 6 februari 2024   

Breda: maandag 5 februari en donderdag 8 februari 2024 

 

Hopelijk zien we jullie dan ook!

EHBO cursus

We organiseren in het voorjaar weer een superleuke EHBO-cursus! We weten dat ongelukjes in de sportwereld en het dagelijkse leven wel eens voorkomen, en het is altijd handig om te weten wat te doen als er iets gebeurd. 

 

De cursus zal plaatsvinden in april en voor iedereen die zijn interesse kenbaar wilt maken, kunnen dit doen via ons contactformulier. Samen zorgen we voor een gezellige en veilige sportomgeving!

Informatiescherm Tilburg

Binnenkort introduceren we een gloednieuwe toevoeging aan onze locatie in Tilburg, speciaal voor jullie! Onlangs hebben we een nieuw tv-scherm geïnstalleerd, en we hebben plannen om hierop allerlei belangrijke informatie en mededelingen te delen. Dit betekent dat jij geen enkele aankondiging, update of nieuwtje meer hoeft te missen.

 

Van aankomende evenementen tot examens en andere bijzonderheden, je vindt het allemaal op dit nieuwe informatieplatform. Houd dit scherm daarom goed in de gaten, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er speelt.

Recap: Halloween training

In het najaar hebben we ons niet laten tegenhouden door de kou en duisternis. Nee, we zijn gewoon de buitenlucht ingegaan voor onze Krav Maga lessen! En laten we de spannende Halloweentrainingen niet vergeten waar we jullie Krav Maga skills hebben getest in een griezelige omgeving.

 

Wil je een glimp opvangen van de sfeer? Kijk dan snel naar de beelden die we hier delen.

Vakantierooster

Carnaval en de meivakantie staan voor de deur, en dat betekent dat we een iets ander rooster hanteren dan normaal. Houd dus goed de agenda in de gaten om verrassingen te voorkomen.

 

Carnavalsvakantie: 10 februari 2024 t/m 18 februari 2024

Meivakantie: 27 april 2024 t/m 5 mei 2024

Examens

De examens zijn een belangrijk onderdeel binnen Krav Maga. De examens testen namelijk jouw skills om te bepalen of jij klaar bent voor het volgende level.

 

Uiteraard helpen we jullie graag mee in de voorbereiding naar het examen toe. Hiervoor plannen wij extra trainingen in die jou klaar zullen stomen voor het echte werk.

CURRICULUMTRAINING  

De naam zegt het al, een training op basis van het curriculum. Het curriculum is de lijst aan technieken die worden gehanteerd binnen Krav Maga.

 

Tijdens de curriculumtraining kan jij de technieken voor jouw level doornemen en nog eens even extra trainen. Ideaal als je graag wilt weten welke technieken bij jouw level horen.

 

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

  

Hiernaast vind je de datum van de eerstvolgende curriculumtraining. Schrijf je in via het contactformulier. Je kunt je tot 6 maart 2024 inschrijven.

A

Datum: zondag 17

maart 2024

 

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u

 

Bijdrage: €15,- per

level

 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a,

Tilburg

A

Pre-test

De pre-test is jouw kans om de laatste stap te nemen in jouw voorbereiding naar het examen. Weet je zeker dat je alle technieken kent en de juiste vaardigheden bezit voor jouw level dan kan de pre-test helpen om nog de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten.

 

De pre-test hanteert dezelfde structuur als het officiële IKMF-examen en is daarmee de ideale training om je voor te bereiden op het examen. Aan het eind van de pre-test ontvang je ook waardevolle feedback die jou verder zullen helpen in jouw training.

  

Schrijf je in via het contactformulier. Je kunt je tot 1 mei 2024 inschrijven.

   

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

A

Datum: zondag 12

mei 2024

 

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u

 

Bijdrage: €15,- per level

 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a,

Tilburg

A

Examens

Klaar om jouw vaardigheden binnen Krav Maga op de proef te stellen? Tijdens het officiële IKMF examen worden de technieken van jouw level getest op een hoge intensiteit. Hiermee kun jij jouw Krav Maga skills naar het volgende level brengen.

 

Afhankelijk van jouw level zul je het examen afnemen lokaal op onze locatie in Tilburg of landelijk in Almere.

 

Om je aan te melden voor het examen dien je ingeschreven te zijn bij de IKMF bond. Op de IKMF website vind je hier meer informatie over.

  

Meld je hier aan voor de examens.

LOKALE EXAMENS: K1/J1, K3/J3 EN K5/J5  

 

Datum: zondag 9 juni 2024

 

Tijd: van 13:00u tot 19:00

 

Kosten: €40,-

 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

 

*Inschrijven kan tot 9 mei 2024

A

LANDELIJKE EXAMENS: K2/J2 EN K4/J4  

 

Datum: zaterdag 15 juni 2024

 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

 

Kosten: €40,-

 

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website)

 

*Inschrijven kan tot 15 mei 2024

A

Women Only Krav Maga cursus

Na een geweldige afsluiting van de Women Only Krav Maga cursussen in 2023, trappen we dit jaar opnieuw af met een nieuwe ronde van de cursus.

A

Deze cursus is speciaal ontworpen om

de weerbaarheid van vrouwen te

vergroten, zowel fysiek als mentaal. We weten namelijk dat vrouwen op een

andere manier te maken krijgen met uitdagingen, zoals bijvoorbeeld ongewenste aandacht.

A

A

Tijdens deze 9 lessen werken we aan

het boosten van jouw zelfvertrouwen,

leren we je praktische zelfverdedigingstechnieken en

besteden we aandacht aan het

ontdekken en aangeven van jouw

grenzen.

A

Voor meer details kun je een kijkje nemen op de Women Only cursus pagina

 

Deelname is mogelijk vanaf 14 jaar. Ben je jonger dan 14 en heb je interesse? Kom dan eerst langs voor een proefles om te kijken of de cursus bij jou past.

 

De cursus zelf zal plaatsvinden van 22 januari t/m 25 maart 2024.

 

De lessen zijn iedere maandag tussen 20.15u en 21.15u op onze locatie in Tilburg aan de Professor Romeinstraat 11A.

 

Wil je het zelf eens ervaren? Schuif dan aan voor een gratis proefles op maandag 8 januari en/of maandag 15 januari 2024. Laat ons weten dat je komt via het contactformulier.

 

Zien we jou daar?

En dat was de nieuwsbrief alweer. We bedanken jullie voor het mooie jaar die we samen hebben doorgebracht en kijken uit naar een nieuw jaar vol nieuwe ervaringen!

 

Met sportieve groet,

 

Team Taus Gym

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment