Blog
  • Hoofdpagina
01
04
2024

Nieuwsbrief lente 2024

Door Riaz 0

Je begint het misschien zelf al te merken, het zonnige weer en de langer wordende dagen, een nieuw seizoen is aangebroken!

 

Dit seizoen hebben we gloednieuwe activiteiten op de planning staan. We gaan van start met een nieuw FIT programma en aansluitend organiseren we voor het eerst FIT champions. Daarnaast komen er nog meer evenementen aan waaronder de nacht tegen seksueel geweld, Meet the Marines en de EHBO-cursus. Ook zijn er nieuwe data bekend voor de Women Only krav maga cursus, de examens en de voorbereidingen daarvan.

 

Verder houden we je natuurlijk op de hoogte over de nieuwste ontwikkelingen binnen Taus Gym.

 

Meer weten over wat er allemaal gaat komen deze periode? Lees dan snel verder.

Speciale lessen FIT-circuit 

Deze maand zullen de FIT-circuit lessen onderdeel worden van een groter trainingsprogramma. Door het volgen van een specifiek trainingsschema de komende lessen zal er een directe prestatieverbetering zijn in kracht, snelheid en uithoudingsvermogen.

 

Van 10 april t/m 1 mei worden deze speciale lessen verzorgd door Niek als onderdeel van zijn stageopdracht. Om deze prestatieverbetering goed te kunnen meten worden er ook fitheidstesten afgenomen. Deze zullen plaatsvinden de week ervoor en erna.

 

Deze trainingen en testen zijn ook waardevolle trainingen, dus zelfs als je niet het (hele) schema kunt volgen, ben je van harte welkom om mee te doen! De overige lessen zullen uiteraard reguliere FIT-circuit trainingen blijven.

 

Hieronder vind je alle lessen die onderdeel uit maken van het programma: 

A

Dinsdag 2 april: Fitheidstest

Woensdag 3 april: Fitheidstest

Woensdag 10 april: Training 1

Woensdag 17 april: Training 2

A

A

Woensdag 24 april: Training 3

Woensdag 1 mei: Training 4

Dinsdag 7 mei: Fitheidstest

Woensdag 8 mei: Fitheidstest

A

FIT champions

Op 5 mei organiseren we voor het eerst ooit FIT champions bij Taus Gym! Dit spannende evenement belooft een dag te worden vol energie, sportiviteit en uitdaging.

Bereid je voor op een reeks FIT uitdagingen die je zullen uitdagen om het beste uit jezelf te halen. Deze dag is speciaal ontworpen om je kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen te testen. Van krachttraining tot cardio, we hebben voor elk wat wils.

 

En dat is nog niet alles. Door deel te nemen aan FIT champions draag je niet alleen bij aan je eigen welzijn, maar ook aan een nobel doel. De winst van het evenement wordt gedoneerd aan het goede doel Spieren voor Spieren.

 

Deze organisatie zet zich in voor kinderen met spierziekten in Nederland. Ze financieren onderzoek naar spierziekten, bieden hulp aan patiënten en hun families, en streven naar een betere kwaliteit van leven voor kinderen met deze aandoeningen. 

Op deze manier kunnen niet alleen onze eigen fitnessdoelen nastreven, maar ook een positieve impact hebben op de wereld om ons heen. FIT champions is veel meer dan alleen maar een reeks wedstrijden; het is een viering van fitness en welzijn waar mensen van alle niveaus samenkomen.

 

Hiernaast kun je het programma vinden dat we zullen draaien op dit evenement.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan FIT champions. Het evenement zal plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Tilburg aan de Prof. Romeinstraat 11A en de bijdrage is €15 per deelnemer.

 

De deuren openen om 10.00u en we beginnen om 10.30u, dus zorg ervoor dat je op tijd bent! 

 

Markeer zondag 5 mei 2024 in je agenda en mis deze dag niet! Je kunt je aanmelden via het contactformulier.

 

Hopelijk zien we je dan!

Nacht Tegen Seksueel Geweld

Seksueel geweld is een realiteit die vele vormen kan aannemen, van ongewenst gedrag en intimidatie tot (fysiek) misbruik. Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met deze vormen van geweld.

 

In de nacht van 20 op 21 april wordt er in Amsterdam een walk georganiseerd om aandacht te vragen voor dit onderwerp.

 

Plan International is de organisatie achter het evenement en met het motto ‘iedereen moet veilig over straat kunnen lopen’ willen we een cultuur creëren waarin iedereen zich veilig, gerespecteerd en gehoord voelt.

 

Op deze Nacht Tegen Seksueel Geweld moedigen we iedereen aan om deel te nemen aan de walk en verandering te brengen in de wereld.

 

Ben je 18 jaar of ouder en wil je graag meedoen? Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar Louise (stayaway@ikmf.nl). Zij is het hoofd van de vrouwendivisie in Nederland en organiseert het team dat vanuit IKMF mee gaat lopen.

 

Kun je niet meedoen maar wil je graag bijdragen aan het evenement? Maak een donatie bij Louise of Emma.

Ledenuitje

Het langverwachte ledenuitje staat weer op de planning en ook dit jaar gaan we weer schieten. Zoals vermeld in de mail gaat de originele datum helaas niet meer door i.v.m. onvoldoende instructeurs bij de schietvereniging op die dag. We zijn nog even in afwachting van een nieuwe datum. Die zal z.s.m. bekend gemaakt worden.

 

Momenteel is er helaas geen plek meer maar iedereen die nog interesse heeft mag zich nog opgeven, dan word je op de reservelijst geplaatst.

 

Voor degene die zich hebben ingeschreven, krijgen binnenkort nog aanvullende informatie over de locatie en tijd.

 

We hopen je graag te zien op deze nieuwe datum!

Meet The Marines

De 24H Meet The Marines Experience zit er ook weer aan te komen. In mei zal team Taus Gym weer deze uitdaging aangaan net als voorgaande jaren. 24 uur lang zullen zij samen uitgedaagd worden om het maximale uit zichzelf en elkaar te halen.

 

Benieuwd naar wat Meet The Marines te bieden heeft? Check dan het blog van vorig jaar om een indruk te krijgen.

Momenteel zijn er nog 2 plekken vrij in het team. Wil jij het team compleet maken? Geef je dan nu op via het contactformulier.

EHBO-cursus

De EHBO-cursus komt er weer aan. Deze cursus geeft ons de kennis en vaardigheden om de veiligheid tijdens de trainingen te waarborgen. Ongevallen kunnen zowel binnen de sportwereld als in het dagelijks leven voorkomen en daarom is het van belang om voorbereid te zijn.

 

De cursus wordt ieder jaar georganiseerd en bestaat uit een theoriegedeelte, dat je van tevoren online kunt volgen, en een praktijkgedeelte op de hoofdlocatie in Tilburg.

 

De komende cursus is momenteel vol. Wil je graag meedoen volgend jaar? Je kunt je interesse kenbaar maken via het contactformulier.

Update Team Taus Gym

In de afgelopen periode zijn er wat nieuwe gezichten voorbijgekomen tijdens de trainingen, sommigen bekend en anderen misschien nog niet. We houden je graag op de hoogte van de talentvolle individuen die team Taus Gym vormen.

 

Op onze vernieuwde teampagina maak je kennis met de trainers, die zich vol toewijding inzetten om je te helpen bij jouw trainingsdoelen en jouw sportervaring bij Taus Gym te verbeteren. Leer meer over hun achtergrond, motivatie en passie voor fitness, weerbaarheid en vechtsport.

Curriculumtraining op woensdag

De Krav Maga training op woensdag is er anders uit te komen zien. Voorheen werden er meer gevorderde technieken behandeld tijdens deze training maar dat is veranderd naar een reguliere curriculumtraining.

De curriculumtraining is ideaal om op je eigen level te trainen. Tijdens deze training behandel je de technieken die behoren tot jouw level. Het is een ideale training en zeker een goede voorbereiding voor de examens.

 

De warming up wordt gezamenlijk gedaan en aan het einde is er altijd de mogelijkheid om nog even te sparren!

 

Let op! De 2 jaarlijkse curriculumtrainingen die op de zondag plaatsvonden, komen te vervallen.

Vakantierooster 

In de komende maanden zijn er een aantal momenten waar het lesrooster er anders uit gaat zien. Tijdens de vakantie en feestdagen zijn er namelijk trainingen die wegvallen. Houd daarom goed de agenda in de gaten zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

 

Tijdens de vakanties met de week ervoor en de week erna mag je deelnemen aan alle soorten trainingen. Het maakt niet uit wat voor lidmaatschap je op dat moment hebt, je bent van harte welkom om mee te doen!

 

Meivakantie: 28 april t/m 5 mei 2024

Women Only Krav Maga cursus

Ook in deze periode gaan we weer van start met de Women Only Krav Maga cursus. Deze cursus legt de focus op de weerbaarheid van vrouwen en is onderdeel van het Stay Away programma van de IKMF.

A

Krav Maga richt zich op het verdedigen tegen agressie en geweld maar vrouwen krijgen hier op een andere manier mee te maken dan mannen. De cursus die we bieden richt zich op situaties waar

vrouwen specifiek mee te maken krijgen. Denk daarbij aan seksuele intimidatie.  

A

A

De Women Only Krav Maga cursus leert jou praktische zelfverdedigingstechnieken maar helpt ook in het vergroten van zelfvertrouwen. Er wordt ook veel

aandacht besteed aan het ontdekken en aangeven van jouw grenzen in verschillende situaties.

A

Gedurende 9 lessen werken we samen aan het vergroten van jouw weerbaarheid en leren we je waardevolle skills voor in het dagelijks leven.

De cursus wordt gegeven in een veilige en ondersteunende omgeving, waarin alle ervaringen, fitnessniveaus en leeftijden welkom zijn.

 

Wil je meer informatie over de cursus? Neem dan een kijkje op onze Women Only cursus pagina.

 

Wil je zelf een keer ervaren wat de cursus inhoudt? Kom dan naar onze gratis proefles op maandag 8 of 15 april 2024 en laat het ons even weten via het proeflesformulier.

 

De cursus zelf zal plaatsvinden op maandag van 22 april tot en met 1 juli 2024. Wil je je al aanmelden voor de cursus? Ook dat kan via het inschrijfformulier.

 

We kijken er naar uit om samen met jou de cursus te volbrengen!

Examens

In mei en juni komen de examens er weer aan! Is het jouw doel om het volgende level te behalen in Krav Maga? Bekijk hieronder alle informatie en tips voor de examens en de voorbereiding.

Pre-test

De pre-test is de ideale training om te kijken of je klaar bent voor de examens. Tijdens deze training laat je jouw kennis en vaardigheden over Krav Maga zien. Daarvoor ken je alle technieken van het level waar jij op voor wilt gaan.

 

De pre-test volgt dezelfde structuur als het officiële IKMF-examen en daarmee een waardevol onderdeel van jouw training naar het examen toe. Aan het einde ontvang je ook feedback die jou helpt in jouw verdere training. Na de pre-test weet jij dus of je helemaal klaar bent voor het examen.

 

Je kunt je aanmelden voor de pre-test via het contactformulier. Let op! 3 april 2024 is de uiterste inschrijfdatum.

 

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

A

Datum: zondag 14

april 2024

 

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u (max. 2u)

 

Bijdrage: €15,- per

level

 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a,

Tilburg

A

Examens

Wil jij het volgende level binnen Krav Maga behalen? Om het volgende level te behalen, leg je een officiëel IKMF-examen af. Tijdens het examen worden jouw vaardigheden en kennis intensief getest om te kijken waar jouw skills in Krav Maga staan.

 

Afhankelijk van jouw level zul je het examen afnemen lokaal op onze locatie in Tilburg of landelijk in Almere.

 

Het is een vereiste om ingeschreven te staan bij de IKMF bond als je het examen wilt afleggen. Op de IKMF-website vind je hier meer informatie over.

 

Aanmelden voor de examens kan via het contactformulier.

LOKALE EXAMENS: P1, P3 EN P5  

 

Datum: woensdag 29 mei 2024

 

Tijd: van 19:30u tot 22:00

 

Kosten: €45,-

 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

 

*Inschrijven kan tot 29 april 2024

A

LANDELIJKE EXAMENS: P2

 

Datum: zondag 30 juni 2024

 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

 

Kosten: €45,-

 

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website) 

 

*Inschrijven kan tot 30 mei 2024

A

LANDELIJKE EXAMENS: P4

 

Datum: zaterdag 29 juni 2024

 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

 

Kosten: €45,-

 

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website) 

 

*Inschrijven kan tot 29 mei 2024

A

LANDELIJKE EXAMENS: G-LEVELS

 

Datum: zaterdag 29 juni 2024

 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

 

Kosten: €50,-

 

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website) 

 

*Inschrijven kan tot 29 mei 2024

A

COLUMN DIËTIST MEREL COENDERS

High Protein

De supermarkten liggen tegenwoordig vol met ‘proteïne’ producten. Merken zoals HIPRO verkopen drankjes, puddingen en andere zuivelproducten die een grote hoeveelheid eiwitten bevatten. Ook steeds meer huismerken spelen in op deze trend. In de praktijk krijg ik vaak de vraag of deze producten goed zijn om te gebruiken in combinatie met sporten.

Het lijkt veelbelovend, die grote hoeveelheid eiwitten. De HIPRO Protein skyr stijl bevat 15 gram eiwitten per kuipje van 160 g. Dat schiet op zou je zeggen. Maar een naturel skyr bevat al bijna 17 gram eiwitten per 160 g. Je betaalt voor de HIPRO skyr een stuk meer: 9,31 euro per kilo. Voor de naturel skyr van de Albert Heijn betaal je 2,90 euro per kilo. Je krijgt dus minder eiwitten voor je geld.

 

Daarnaast bestaat de ingrediëntenlijst van zo’n proteïne product uit veel meer toevoegingen. Waar een gewoon zuivelproduct uit 1 ingrediënt bestaat, is de lijst van een een proteïne product een stuk langer. Het is dus een product dat veel meer bewerkt is. Voor de gezondheid is het beter om zoveel mogelijk voor onbewerkte producten te kiezen.

Het voordeel van de proteïne producten is dat ze gemakkelijk zijn. Ze zijn vaak per porties verpakt en makkelijk mee te nemen. Daarnaast heb je niet altijd trek in een flinke bak skyr als je ’s avonds laat thuis komt van het sporten. Een proteïne drankje gaat dan vaak wat makkelijker. Ook zijn ze in verschillende smaken te verkrijgen, wat het lekker en leuk houdt.

 

Het is voor de portemonnee en de gezondheid beter om voor zo naturel mogelijk te kiezen, maar het kan zeker geen kwaad om af en toe voor een proteïne product te kiezen. Zo hou je het voor jezelf leuk en gevarieerd.

 

Wil je meer weten over gezonde keuzes die passen binnen jouw leefstijl? Neem dan contact op via:

Bedankt voor het lezen van de nieuwsbrief! We hopen je weer te zien bij een van de evenementen en de lessen. Heb je suggesties of vragen? We horen graag van je.

Tot de volgende editie!

 

Met sportieve groet,

 

Team Taus Gym

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment