Blog
  • Hoofdpagina
03
07
2023

Nieuwsbrief zomereditie 2023

Door Riaz 0

Klik hier voor de kids & jongeren nieuwsbrief.

Het zonnetje begint weer te schijnen en de temperaturen stijgen, de zomerperiode is weer in volle gang! We hopen dat jullie aan het genieten zijn van het mooie weer en de energie die het met zich meebrengt. 

 

In deze nieuwsbrief brengen we jullie weer op de hoogte van de aankomende evenementen en trainingen in onze gym waaronder de examens en de voorbereidingen daarvan, de nieuwe ronde van de Women Only cursus, de leden BBQ en de outdoor trainingen. Daarnaast hebben we nog wat belangrijke updates en nieuwtjes voor jullie.

Outdoor trainingen

Met het mooie weer in het vooruitzicht hebben we meer gelegenheden om buiten te trainen! Hierdoor krijg jij de kans om in een meer realistische omgeving jouw vaardigheden te ontwikkelen. Ontdek hoe het trainen in de frisse lucht niet alleen goed voor je is, maar ook gewoon ontzettend leuk!

 

In de periode van 1 juli t/m 31 september kunnen we buiten gaan trainen. Per les wordt bepaald of we die dag binnen of buiten zullen trainen. Dit zal afhankelijk zijn van het weer en de thema’s die op die dag plaatsvinden. Neem daarom in deze periode zowel je buiten- als binnen sportschoenen mee en een extra set kleding omdat je tijdens de training nat kunt worden. 

In Breda staan hiernaast een aantal data gepland waarop wij zeker zullen gaan buiten trainen. Dit in verband met de zaal die niet beschikbaar is in de zomervakantie. 

Donderdag 20 juli

Maandag 24 juli

Donderdag 17 augustus

Maandag 21 augustus

Nieuwe Women Only Krav Maga cursus

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we binnenkort weer starten met een nieuwe ronde van de Women Only cursus. Met deze cursus willen we vrouwen de kans geven om zich op een krachtige manier bezig te houden met zelfverdediging en Krav Maga. In 9 lessen leer jij om te gaan met situaties waar vrouwen veel mee te maken krijgen, waaronder situaties waarin seksuele intimidatie naar voren komt. 

 

Deze inspirerende cursus zul je samen met andere gedreven vrouwen volgen onder de begeleiding van onze ervaren instructeurs. Samen creëren we een veilige en gezellige omgeving waar iedereen comfortabel kan trainen. 

 

De cursus vindt plaats van 18 september t/m 20 november 2023 op onze locatie in Tilburg aan de Professor Romeinstraat 11a. De lessen zullen altijd op maandag plaatsvinden van 20.15u tot 21.15u

 

Ben je benieuwd naar wat de cursus voor jou te bieden heeft? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles op maandag 4 of 11 september.

 

Al zeker over je deelname? Wacht dan niet langer en schrijf je hier in voor de cursus. 

cursus. 

 

Meer weten? Check dan de Women Only cursus pagina.

Leden BBQ

Ook dit keer organiseren wij met veel plezier de jaarlijkse leden BBQ. We kijken er weer naar uit om samen te genieten van lekker eten, verfrissende drankjes en natuurlijk goed gezelschap!

Tijdens de BBQ laten we de toques en bitjes even thuis zodat we samen kunnen genieten van de zomer. Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 23 september vanaf 18.00u op onze locatie in Tilburg, aan de Professor Romeinstraat 11a. De bijdrage is €20,-.

 

De BBQ is bedoeld voor alle leden vanaf 16 jaar. Dus ongeacht of je Krav Maga, FIT of Grappling doet, jullie zijn allemaal van harte welkom!

 

Meld je aan voor de BBQ via het contactformulierJe kunt je inschrijven tot 9 september.

Even voorstellen: Emma de Wolff

De meeste van jullie hebben mij wel eens gezien tijdens de Krav Maga trainingen maar voor degene die mij nog niet kennen zal ik me even voorstellen en vertellen hoe ik in deze nieuwsbrief terecht ben gekomen. 

 

Om te zorgen dat de helft van de nieuwsbrief niet alleen over mij gaat, heb ik voor nu even een kort stukje geschreven. Natuurlijk wil ik graag veel meer met jullie delen over mij en wat ik graag wil betekenen. Daarom verwijs ik jullie naar de langere versie die je hier kunt vinden. 

Mijn naam is Emma en ik ben 20 jaar oud. Ik ben begonnen met Krav Maga bij de volwassenen toen ik net 16 was. Ik ben binnen gekomen als iemand die totaal geen passie had voor sport en vrij onzeker was. Inmiddels ben ik ontzettend gegroeid in weerbaarheid en zelfvertrouwen. 

 

Misschien hebben enkelen het al gemerkt maar sinds kort ben ik wat andere dingen gaan doen binnen de sportschool. Ik ben bezig met verschillende taken achter de schermen van Taus Gym waarin ik ook meer wil gaan betekenen dus mocht je nog leuke ideeën hebben, laat het even weten! 

 

Daarnaast heb ik ook andere ambities gekregen dan alleen trainen en examens doen. Ik ben namelijk op weg om lessen te gaan geven en ook de instructeursopleiding te gaan doen. Momenteel ben ik mee aan het lopen tijdens de kids, jongeren en Women Only Krav Maga lessen in zowel Tilburg als Breda. 

 

Ook ben ik weer van plan om mee te doen met Meet the Marines volgend jaar. Afgelopen jaar heb ik ook meegedaan en het beviel me ontzettend goed. Mocht je hier meer over willen weten, lees dan het blog door over de 24H Meet the Marines Experience en wie weet wordt ons team volgend jaar versterkt door jou. 

 

Verder wil ik natuurlijk ook gewoon veel naar de lessen te komen en de andere evenementen die georganiseerd worden. Je zult mij ook zien bij de aankomende leden BBQ op 23 september. Ik hoop jullie daar ook allemaal aan te treffen en anders zie ik jullie tijdens de lessen weer.

IKMF tenue

Om jullie te voorzien van geschikte trainingskleding willen we graag even de aandacht vestigen op het IKMF tenue. Tijdens de Krav Maga lessen dragen wij het tenue zodat we veilig met elkaar kunnen trainen. Aangezien we veel fysiek contact hebben en intensieve oefeningen uitvoeren, is het van belang dat we hier ook de juiste kleding voor dragen. 

 

Door het dragen van het IKMF tenue tijdens de lessen creëren we een eenheid en stralen we gelijkheid uit. Ook is het tenue gemaakt van stevig materiaal en daardoor functioneel voor onze trainingen. We zien dat sommige leden vaak loszittende kleding dragen wat makkelijk scheurt of zelfs gevaarlijk kan zijn tijdens de trainingen. Daarom is het essentieel om de juiste kleding te dragen. 

 

De zwarte katoenen IKMF t-shirts zijn sinds kort weer aangevuld dus mocht je nog niet in het bezit zijn van het volledige tenue, raden we je aan om dit aan te schaffen. 

Vraag ons gerust om advies over de kleding via het contactformulier

 

Meer informatie over de benodigdheden vind je hier.

Grappling

Grappling is een dynamische vechtsport waarbij de focus ligt op worstelen, grijpen en controle op de grond. Het biedt essentiële zelfverdedigingsvaardigheden en ontwikkelt jouw mentale veerkracht.

Naast het feit dat deze lessen jouw skills in het grondvechten verbreden, is het ook een geweldige work-out. Het vereist het gebruik van bijna alle spiergroepen in je lichaam en het helpt jou met het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. 

 

Nieuwsgierig? Bekijk de Grappling pagina voor meer informatie.

 

Deze trainingen worden verzorgd door Marcel. Hij heeft jarenlange ervaring met Grappling en staat klaar om op jouw niveau te helpen trainen. 

Wil je een aantal lessen gratis meedoen? Dan is nu jouw kans om te ontdekken wat Grappling voor jou kan betekenen. Op de volgende data kun je ongeacht jouw lidmaatschap meetrainen met de lessen.

22 juli 

12 augustus

19 augustus

26 augustus

2 september 

Taus Gym lounge

Na de training even toe aan ontspanning? Dan is de Taus Gym lounge de plek voor jou om even tot rust te komen. Geniet van een koud drankje en heerlijke snacks om zo je herstel een boost te geven. Onze lounge biedt jou de gelegenheid om even gezellig bij te kletsen en verhalen te delen met je medesporters. Ook kun je gebruikmaken van alle boeken, spelletjes en zelfs de TV om bijvoorbeeld jouw favoriete series of films te bekijken. 

 

Kom snel een keer langs en ervaar het zelf!

Curriculum trainingen, pre-testen en examens

Heb jij plannen om na de zomervakantie op examen te gaan? Om er voor te zorgen dat je goed voorbereid bent en het maximale uit je training haalt, bieden wij pre-testen en speciale curriculum trainingen aan. Dit is dé kans om je vaardigheden te testen en te verbeteren. 

Curriculum training:

Of je nu net begint met Krav Maga of al even bezig bent, de curriculum training is bedoeld voor iedereen die hun vaardigheden wil verbeteren. Tijdens deze training leer jij stap voor stap de technieken die passen bij jouw level.

 

Hieronder vind je de datum van de eerstvolgende curriculum training. Schrijf je in voor deze training via het contactformulier. Je kunt je tot 17 september inschrijven.

 

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

 

Datum: zondag 1 oktober 2023

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u

Bijdrage: €15,- per level

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

Pre-test: 

Beheers jij alle technieken van jouw level maar wil je nog even de puntjes op de ‘i’ zetten? Dan is de pre-test zeker iets voor jou. De pre-test volgt dezelfde structuur als de officiële examens en is dus de ideale voorbereiding voor het examen zelf.

 

Aan het einde ontvang je ook persoonlijke feedback die jou verder helpt in je training. Na de test weet jij dus of je er helemaal klaar voor bent.

 

Hieronder vind je de datum van de eerstvolgende pre-test. Schrijf je in via het contactformulierJe kunt je tot 15 oktober inschrijven.

 

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

 

Datum: zondag 29 oktober 2023

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u

Bijdrage: €15,- per level

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

Examens: 

Ben jij klaar voor het volgende level in Krav Maga? Om het volgende level te behalen moet je een officieel IKMF examen doorlopen. Afhankelijk van het level zal je het examen lokaal op onze locatie in Tilburg moeten afleggen of landelijk in Almere.

 

Meld je hier aan voor de examens. 

 Lokale examens: P1, P3 en P5

Datum: woensdag 29 november 2023

Tijd: van 19:30u tot 22:00

Kosten: €45,-

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

Inschrijven kan tot 29 oktober

Landelijke examens: P4

Datum: zaterdag 4 november 2023

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

Kosten: €45,-

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website)

Inschrijven kan tot 4 oktober

Landelijke examens: P2

Datum: zondag 5 november 2023 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

Kosten: €45,-

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website)

Inschrijven kan tot 5 oktober

Landelijke examens: G-levels

Datum: zaterdag 4 november 2023

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

Kosten: €50,-

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website)

Inschrijven kan tot 4 oktober

Zomervakantierooster

Wij begrijpen dat velen van jullie plannen hebben om er even tussenuit te gaan tijdens de vakantie. In de zomermaanden hanteren wij dan ook een ander lesrooster zodat jullie nog steeds volop kunnen trainen.

 

Tijdens de zomervakantie is de gym van 27 juli t/m 9 augustus gesloten. De twee weken ervoor en erna is er een aangepast lesrooster. Deze kan je vinden in de agenda

 

Om ervoor te zorgen dat jullie toch lekker fit en vaardig blijft in de zomer mag iedereen van 10 juli t/m 3 september alle trainingen volgen die wij aanbieden. Het maakt dus niet uit wat voor lidmaatschap je hebt, je bent welkom om alles uit te proberen!

Wij wensen jullie alvast een hele fijne zomervakantie en we hope jullie snel weer te zien in onze lessen!

 

Column diëtist Merel Coenders

Met deze hoge temperaturen is het belangrijk om verkoeling op te zoeken, ook in eten.

Daarom deel ik in deze nieuwsbrief mijn groene smoothie recept, gemaakt met bevroren spinazie en blauwe bessen. Het voordeel van diepvriesgroenten en fruit is dat het snel na de oogst ingevroren wordt. Hierdoor behouden ze veel meer van hun vitamines en mineralen dan verse producten. Daarnaast is het vaak goedkoper en kun je het langer bewaren. Tijd om de vriezer te vullen!

Recept groene smoothie

 

Onderstaand recept is geschikt voor 2 smoothies.

 

 

Benodigdheden:

  • Krachtige blender of staafmixer. 

Ingrediënten:

  • 150 g diepvriesspinazie
  • 50 g diepvries blauwe bessen
  • 1 rijpe banaan
  • 1 groene kiwi (evt. met schil, voor extra vezels)
  • 300 ml sojamelk ongezoet

 

Bereidingswijze:

  • Snijd de banaan en kiwi in stukjes. Voor extra vezels kun je de schil aan de kiwi laten. 
  • Stop het fruit, de spinazie en de sojamelk in de blender of een hoge beker (in het geval van een staafmixer). Mix het geheel tot een gladde smoothie.
  • Verdeel de smoothie over 2 glazen. Top eventueel met hennepzaad, lijnzaad of chiazaad.

 

Eet smakelijk!

 

Wil jij ook gezond de zomer door? Neem dan contact op via:

0615652702

info@gewoondietetiek.nl

https://www.gewoondietetiek.nl/

 

Leden van Taus Gym krijgen €30,- korting op hun eerste consult

 

Gezonde groet,

Merel Coenders, diëtist

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment