Blog
 • Hoofdpagina
10
07
2023

Nieuwsbrief zomereditie 2023 kids & jongeren

Door Riaz 0

Klik hier voor de algemene nieuwsbrief.

De zomer is eindelijk hier en de vakantie is in zicht! We kunnen weer genieten van het mooie weer en ons verheugen op de aankomende evenementen.

 

In deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte brengen van alle toffe dingen die eraan komen in onze gym waaronder de examens, Women Only Krav Maga cursus en de outdoor trainingen. Verder willen we nog wat belangrijke updates en nieuws met jullie delen.

Outdoor trainingen

Klaar voor wat buitentrainingsavontuur? Met het heerlijke weer in het vooruitzicht hebben we nu de perfecte gelegenheid om naar buiten te gaan en jouw vaardigheden uit te testen in een meer realistische omgeving. Ontdek hoe trainen in de frisse lucht niet alleen super goed voor je is, maar ook gewoon ontzettend leuk!

 

Van 1 juli tot en met 31 september kunnen we de buitenlucht in! Elke les beslissen we of we binnen of buiten gaan trainen. Dat hangt af van het weer en de thema’s die we die dag gaan behandelen. Dus zorg ervoor dat je zowel je buitensportschoenen als je binnensportschoenen meeneemt, en een extra setje kleding voor het geval je tijdens de training nat wordt omdat er tijdens de training ook weleens wat gedaan wordt met water.

 

In Breda hebben we een aantal data gepland waarop we zeker weten dat we buiten gaan trainen. Dit komt doordat de zaal niet beschikbaar is tijdens de zomervakantie.

 

Kom dus gezellig meedoen met de outdoor trainingen in Breda:

 • Donderdag 20 juli
 • Maandag 24 juli
 • Donderdag 17 augustus
 • Maandag 21 augustus

Mis deze avontuurlijke buiten ervaringen niet! Trek je sportschoenen aan, zorg voor een dosis energie en hopelijk zien we je dan!

Nieuwe Women Only Krav Maga cursus 

Binnenkort gaan we van start met een spiksplinternieuwe ronde van de Women Only Krav Maga cursus. Deze cursus is speciaal ontworpen om vrouwen op een krachtige manier kennis te laten maken met zelfverdediging en Krav Maga. Gedurende 9 spannende lessen leer je om te gaan met situaties waar vrouwen helaas vaak mee te maken krijgen, zoals situaties waarin seksuele intimidatie een rol speelt.

 

Deze inspirerende cursus zal je samen volgen met andere gedreven vrouwen, onder begeleiding van onze ervaren instructeurs. Samen creëren we een veilige en gezellige omgeving waarin iedereen zich comfortabel kan voelen tijdens het trainen.

De cursus vindt plaats van 18 september tot en met 20 november 2023 op onze locatie Tilburg, aan de Professor Romeinstraat 11a. De lessen vinden altijd plaats op maandagavond, van 20.15u tot 21.15u. 

Iedereen vanaf 14 jaar kan deelnemen. Ben je jonger dan 14? Geen probleem! We nodigen je graag uit om een proefles te volgen om te kijken of de cursus ook iets voor jou is.

 

Ben je nieuwsgierig naar wat deze cursus jou te bieden heeft? Aarzel dan niet langer en schrijf je nu in voor een gratis proefles op maandag 4 of 11 september. Op deze manier kun je zelf of samen met jouw moeder ervaren wat de cursus te bieden heeft. 

 

Weet je al zeker dat je wilt deelnemen? Geweldig! Wacht dan niet langer en schrijf je hier in voor de cursus. We kunnen niet wachten om samen met jou op deze avontuurlijke reis te gaan!

 

Vind je het nog te spannend om alleen deel te nemen? Goed nieuws: voor duo’s hebben wij speciale tarieven waardoor jij samen met een vriendin of je moeder kan deelnemen! Jullie kunnen je samen inschrijven via het contactformulier.

 

Meer weten? Check dan de Women Only cursus pagina voor meer informatie.

IKMF tenue

We willen even jullie aandacht voor iets belangrijks: het IKMF tenue! Tijdens de krav maga lessen dragen we dit tenue, zodat we veilig met elkaar kunnen trainen. Met al dat fysiek contact en die intensieve oefeningen, is het superbelangrijk dat we de juiste kleding dragen.

 

Het dragen van het IKMF tenue tijdens de lessen creëert een gevoel van eenheid en gelijkheid. Bovendien is het tenue gemaakt van stevig materiaal dat perfect is voor onze trainingen. We merken dat sommige leden vaak in losse kleding trainen, wat snel scheurt of zelfs gevaarlijk kan zijn. Daarom is het essentieel om de juiste kleding te dragen.

 

Goed nieuws: de zwarte katoenen IKMF t-shirts zijn net weer aangevuld! Dus als je nog niet het volledige tenue hebt, raden we je aan om dit nu aan te schaffen. 

 

Als je advies nodig hebt over de kleding, aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen via het contactformulier. We helpen je graag verder!

 

Meer informatie over de benodigdheden tijdens de trainingen vind je hier

Even voorstellen: Emma de Wolff

Sommigen van jullie hebben mij wel eens gezien tijdens de Krav Maga trainingen maar voor degene die mij nog niet kennen zal ik me even voorstellen en vertellen hoe ik in deze nieuwsbrief terecht ben gekomen. 

Om te zorgen dat de helft van de nieuwsbrief niet alleen over mij gaat, heb ik voor nu even een kort stukje geschreven. Natuurlijk wil ik graag veel meer met jullie delen over mij en wat ik graag wil betekenen. Daarom verwijs ik jullie naar de langere versie die je hier kunt vinden. 

Mijn naam is Emma en ik ben 20 jaar oud. Ik ben begonnen met Krav Maga bij de volwassenen toen ik net 16 was. Ik ben binnen gekomen als iemand die totaal geen passie had voor sport en vrij onzeker was. Inmiddels ben ik ontzettend gegroeid in weerbaarheid en zelfvertrouwen. 

Misschien hebben enkelen het al gemerkt maar sinds kort ben ik wat andere dingen gaan doen binnen de sportschool. Ik ben bezig met verschillende taken achter de schermen van Taus Gym waarin ik ook meer wil gaan betekenen dus mocht je nog leuke ideeën hebben, laat het even weten! 

Daarnaast heb ik ook andere ambities gekregen dan alleen trainen en examens doen. Ik ben namelijk op weg om lessen te gaan geven en ook de instructeursopleiding te gaan doen. Momenteel ben ik mee aan het lopen tijdens de kids, jongeren en Women Only Krav Maga lessen in zowel Tilburg als Breda. Ik vind het ontzettend leuk om deze lessen op een andere manier bij te wonen. Zeker bij de kids is het een bijzondere ervaring om te zien hoe zij vol energie en enthousiasme betrokken zijn bij de les.

Ook ben ik weer van plan om mee te doen met Meet the Marines volgend jaar. Afgelopen jaar heb ik ook meegedaan en het beviel me ontzettend goed. Mocht je hier meer over willen weten, lees dan het blog door over de 24H Meet the Marines Experience en wie weet wordt ons team volgend jaar versterkt door jou. 

Verder wil ik natuurlijk ook gewoon veel naar de lessen te komen en de andere evenementen die georganiseerd worden. Je zult mij ook zien bij de aankomende leden BBQ op 23 september. Ik hoop jullie daar ook allemaal aan te treffen en anders zie ik jullie tijdens de lessen weer.

Reminder inschrijven IKMF

We willen jullie er graag aan herinneren dat sinds 2023 het vereist is dat ook jongeren en kinderen zich inschrijven bij de IKMF. Een IKMF-lidmaatschap is onder andere nodig om je Krav Maga-examen af te leggen. Voor slechts 10,- per jaar kun je lid worden en profiteren van de voordelen die het lidmaatschap biedt. 

 

Wil je meer informatie over het lidmaatschap en de inschrijvingsprocedure bij de IKMF? Bezoek dan de IKMF website, waar je alle details kunt vinden. Vergeet niet dat eventuele toekomstige uitschrijvingen ook via de IKMF moeten worden geregeld.

Examens, pre-testen en curriculum trainingen

Ben jij van plan om na de zomervakantie op examen te gaan? Dan wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Daarom bieden wij pre-testen en speciale curriculum trainingen aan om jou zo goed mogelijk op weg te helpen naar het examen.

Curriculum training:

Of je nu net bent begonnen met Krav Maga of al een tijdje bezig bent, de curriculum training is speciaal voor iedereen die deze vechtsport beoefent. Het is dé kans om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen! Tijdens deze training leer je stap voor stap nieuwe technieken die perfect aansluiten bij jouw niveau. 

 

Dus pak je agenda erbij en noteer de datum van de eerstvolgende curriculum training. Inschrijven voor deze training kan via het contactformulier. Je kan je inschrijven tot 3 september 2023.

 

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

 

Datum: zondag 17 september 2023

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u (precieze tijd wordt later bekend gemaakt)

Bijdrage: €15,- per level

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

Pre-test:

Ben jij al goed op weg naar het examen en wil je nog wat extra finesse toevoegen aan je technieken? Dan is de pre-test echt iets voor jou! Deze test volgt dezelfde structuur als de officiële examens, dus het is dé perfecte manier om je voor te bereiden op het echte werk.

 

Aan het einde van de test krijg je persoonlijke feedback die je helpt om nóg beter te worden in je training. Dus na de test weet je zeker of je helemaal klaar bent om het officiële examen af te leggen. Mis deze kans niet!

 

Schrijf je in voor de pre-test via het contactformulier. Je kan je inschrijven tot 24 september 2023.

 

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

 

Datum: zondag 8 oktober 2023

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u (precieze tijd wordt later bekend gemaakt)

Bijdrage: €15,- per level

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

Examens:

Ben jij klaar voor het volgende level in Krav Maga? Om het volgende level te behalen moet je een officieel IKMF examen doorlopen. Afhankelijk van het level zal je het examen lokaal op onze locatie in Tilburg moeten afleggen of landelijk in Almere.

 

Meld je hier aan voor de examens.

Lokale examens: K1, K3 en K5

Datum: zondag 10 december 2023

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u (precieze tijd wordt later bekend gemaakt)

Kosten: €45,-

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

Inschrijven kan tot 10 oktober 2023

Lokale examens: J1, J3 en J5

Datum: zondag 10 december 2023

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u (precieze tijd wordt later bekend gemaakt)

Kosten: €45,-

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

Inschrijven kan tot 10 oktober 2023

Landelijke examens: K2 en K4

Datum: zondag 12 november 2023

Tijd: van 10:00u tot 13:00u

Kosten: €45,-

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website)

Inschrijven kan tot 12 oktober 2023

Landelijke examens: J2 en J4

Datum: zondag 12 november 2023 

Tijd: van 13:00u tot 16:00u

Kosten: €45,-

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website)

Inschrijven kan tot 12 oktober 2023

Zomervakantierooster

We begrijpen maar al te goed dat velen van jullie plannen hebben om er even tussenuit te gaan tijdens de vakantie. Maar maak je geen zorgen, we hebben aan alles gedacht! Tijdens de zomermaanden hebben we namelijk een speciaal lesrooster, zodat jullie nog steeds volop kunnen trainen.

 

Houd er rekening mee dat de gym gesloten is van 27 juli tot en met 9 augustus. De twee weken ervoor en erna hebben we een aangepast lesrooster, zodat we jullie nog steeds genoeg lessen kunnen aanbieden. 

 

Wil je weten wanneer en waar de lessen plaatsvinden? Check dan snel onze agenda. Daar vind je alle informatie over het aangepaste lesrooster.

 

Dus ga eropuit, geniet van je vakantie en keer daarna vol energie terug. We kijken ernaar uit om je weer te zien en samen keihard te knallen.

 

Prettige vakantie en tot snel!

 

Column diëtist Merel Coenders

Met deze hoge temperaturen is het belangrijk om verkoeling op te zoeken, ook in eten.

Daarom deel ik in deze nieuwsbrief mijn groene smoothie recept, gemaakt met bevroren spinazie en blauwe bessen. Het voordeel van diepvriesgroenten en fruit is dat het snel na de oogst ingevroren wordt. Hierdoor behouden ze veel meer van hun vitamines en mineralen dan verse producten. Daarnaast is het vaak goedkoper en kun je het langer bewaren. Tijd om de vriezer te vullen!

Recept groene smoothie

 

Onderstaand recept is geschikt voor 2 smoothies.

 

 

Benodigdheden:

 • Krachtige blender of staafmixer. 

Ingrediënten:

 • 150 g diepvriesspinazie
 • 50 g diepvries blauwe bessen
 • 1 rijpe banaan
 • 1 groene kiwi (evt. met schil, voor extra vezels)
 • 300 ml sojamelk ongezoet

 

Bereidingswijze:

 • Snijd de banaan en kiwi in stukjes. Voor extra vezels kun je de schil aan de kiwi laten. 
 • Stop het fruit, de spinazie en de sojamelk in de blender of een hoge beker (in het geval van een staafmixer). Mix het geheel tot een gladde smoothie.
 • Verdeel de smoothie over 2 glazen. Top eventueel met hennepzaad, lijnzaad of chiazaad.

 

Eet smakelijk!

 

Wil jij ook gezond de zomer door? Neem dan contact op via:

0615652702

info@gewoondietetiek.nl

https://www.gewoondietetiek.nl/

 

Leden van Taus Gym krijgen €30,- korting op hun eerste consult

 

Gezonde groet,

Merel Coenders, diëtist

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment