Blog
  • Hoofdpagina
16
10
2023

Nieuwsbrief herfst 2023 kids & jongeren

Door Riaz 0

Het herfstseizoen is weer begonnen en wij staan klaar om de gezelligheid en avonturen te omarmen! Terwijl de bladeren hun kleuren veranderen en de dagen korter worden, hebben wij een aantal superleuke evenementen op de planning staan.  

 

In deze periode trainen we onze Krav Maga vaardigheden in een andere omgeving tijdens de winter outdoor trainingen, starten we een gloednieuwe ronde van de Women Only Krav Maga cursus en staan er nog een aantal bijzondere en spannende activiteiten op de agenda. Ook vind je hier alles wat je moet weten omtrent de examens en lees je ook over gezonde tips voor je weerstand in Merel’s blog.  

 

Benieuwd hoe de komende periode er verder uit gaat zien bij Taus Gym? Lees dan snel verder! 

Winter outdoor trainingen

Met de temperatuur die omlaag duikt en de dagen die korter worden, is het weer zover: de winter outdoor training! 

Deze keer verruilen we het vertrouwde indoor decor voor de realistische setting van ons dagelijks leven – ja, we trekken naar buiten! Hier kun je jouw Krav Maga vaardigheden oefenen terwijl je je gebruikelijke kleding en schoeisel draagt. 

 

Dus, zorg ervoor dat je je alledaagse kleding meeneemt en kleed je in laagjes zodat je met gemak dingen aan- en uittrekt. We willen dat je comfortabel blijft, ongeacht het weer! 

 

Zowel in Tilburg als Breda zal van maandag 11 december t/m donderdag 14 december alle kids en jongeren lessen buiten verzorgd worden.

 

En onthoud, we zijn wel winterhard, maar bij slecht weer verplaatsen we de pret naar binnen. Vergeet dus niet je gebruikelijke sportspullen mee te nemen!

Women Only Krav Maga cursus

Binnenkort gaan we weer van start met een nieuwe cursus van de Women Only Krav Maga! Speciaal ontworpen om vrouwen en meiden de kans te bieden om op een krachtige manier bezig te zijn met zowel fysieke als mentale weerbaarheid.

 

Deze cursus richt zich op situaties die vrouwen helaas vaak tegenkomen, zoals intimidatie en ongewenste aandacht. Je leert sterker in je schoenen te staan met effectieve zelfverdedigingstechnieken maar ook grenzen aangeven door middel van je stemgebruik.  

 

We begrijpen dat elke deelnemer unieke ervaringen en behoeften heeft, daarom is er ook veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Ons doel? Een sfeer creëren waarin iedere deelnemer zich comfortabel en vooral veilig voelt. 

 

Je hoeft geen ervaring te hebben met zelfverdediging om deel te nemen aan deze cursus. Bovendien zijn alle fitness niveaus van harte welkom! 

 

Deelname is mogelijk vanaf 14 jaar. 

 

Wil je ontdekken wat deze cursus voor jou kan betekenen? Kom naar onze gratis proeflessen op maandag 8 januari en maandag 15 januari 2024. Laat ons weten dat je komt via het contactformulier. 

 

Voor meer details kun je een kijkje nemen op onze Women Only cursuspagina.  

 

De cursus zelf begint op 22 januari en loopt door tot 25 maart 2024. De lessen vinden elke maandag plaats van 20.15u tot 21.15u op onze locatie in Tilburg aan de Professor Romeinstraat 11A. 

 

Weet je of ken je iemand die niet kan wachten om mee te doen? Schrijf je dan hier in voor de cursus. 

Jongeren workshop: Omgaan met meerdere aanvallers

Soms komt het weleens voor dat je niet 1 tegenstander voor je hebt maar 2 of 3, misschien zelfs een hele groep. Wat doe je dan? Dat komt aan bod in een speciale workshop.  

 

Multiple attackers ofwel meerdere aanvallers scenario’s is een thema waar we iets meer licht op gaan schijnen tijdens deze speciale training. We zien namelijk steeds vaker dat jongeren meer te maken krijgen met andere groepen jongeren. Je kunt hier meer over lezen in dit nieuwsartikel

 

De training vindt plaats op zondag 4 februari 2024. Het begint om 13.00u en loopt af om 14.30u. 

 

Wil je deelnemen aan de training? Meld je dan hier aan. Deelname is vrijblijvend.  

Halloween

We hebben geweldig nieuws voor de kids Krav Maga lessen (8-12 jaar) om het Halloweenseizoen nog leuker te maken! Tijdens deze speciale feestdag zullen de trainingen met feestelijke thema’s verzorgd worden.  

 

Dat betekent dat jij je meest griezelige outfit meeneemt naar de les tijdens Halloween! 

 

Op de volgende data mogen jullie je vetste, engste kostuum aantrekken voor onze speciale Halloween training: 

Tilburg: maandag 30 oktober en dinsdag 31 oktober 2023  

Breda: maandag 30 oktober en donderdag 2 november 2023 

 

Hopelijk zien we jullie dan ook! 

Trainingsmaterialen

Voor elke les hebben we bepaalde benodigdheden die het sporten nog beter maken. Bij Krav Maga komt een bitje, toque, en tenue goed van pas, zodat we veilig en samen kunnen trainen. 

 

Bovendien verkopen we ook sport t-shirts voor zowel de Krav Maga als FIT lessen en natuurlijk het originele Taus Gym vest wat ideaal is voor de wat koudere periodes.  

 

Nieuwsgierig naar wat we allemaal te bieden hebben? Neem een kijkje hier. 

 

In Tilburg zijn de spullen aan te schaffen op de locatie. Als je in Breda traint, kun je het materiaal aanvragen via het contactformulier en we brengen het voor je mee. 

Vakantierooster

In deze periode krijgen we ook weer te maken met de herfst- en kerstvakantie. Tijdens deze vakanties passen we ons gebruikelijke lesrooster aan dus, houd de agenda binnen handbereik zodat je op de hoogte bent van welke lessen er zijn tijdens de vakanties.  

 

Ook goed om te weten: tijdens de vakanties met de week ervoor en erna mag je vanaf 12 jaar, ongeacht je lidmaatschap meedoen met de FIT bokszaktrainingen! 

 

Herfstvakantie: 16 oktober 2023 t/m 22 oktober 2023 

Kerstvakantie: 25 december 2023 t/m 7 januari 2024 

Examens

Daar zijn ze weer, de examens! We hebben weer extra trainingen voor jullie zoals de curriculumtraining en pre-test zodat jullie straks helemaal klaar zijn voor het officiële IKMF examen. 

Pre-test 

Ben je al goed op weg naar je examen en wil je jouw technieken nog verder verfijnen of wil ben je simpelweg benieuwd hoe je Krav Maga vaardigheden ervoor staan? Dan is de pre-test precies wat je nodig hebt! Deze test volgt de officiële examenstructuur, dus het is als een mini-examen om je voor te bereiden op het echte werk.  

 

Aan het einde van de test ontvang je jouw eigen persoonlijke feedback. Het is super handig voor je training en het zal je helpen om nog beter te worden. Dus na de test, weet je zeker of je helemaal klaar bent om het officiële examen af te leggen.  

 

Hieronder vind je de datum van de eerstvolgende pre-test. Schrijf je in via het contactformulier. Je kunt je tot 14 dagen voor de pre-test inschrijven. 

  

Meer weten? Klik hier voor meer informatie. 

 

Datum: zondag 12 mei 2024

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u 

Bijdrage: €15,- per level 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg 

Examens 

Bereid je voor op het volgende level in Krav Maga want de officiële IKMF-examens staan voor de deur! De locatie van je examen hangt af van je level en vind je hieronder. 

 

Wil je je meteen aanmelden voor deze uitdaging? Klik dan snel hier! 

 

Om je aan te melden voor het examen dien je ingeschreven te zijn bij de IKMF bond. Op de IKMF website vind je hier meer informatie over. 

Lokale examens: K1, K3 en K5

Datum: zondag 10 december 2023

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u (precieze tijd wordt later bekend gemaakt)

Kosten: €45,-

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

*Inschrijven kan tot 10 oktober 2023

Landelijke examens: K2 en K4

Datum: zondag 12 november 2023

Tijd: van 10:00u tot 13:00u

Kosten: €45,-

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website)

*Inschrijven kan tot 12 oktober 2023

Lokale examens: J1, J3 en J5

Datum: zondag 10 december 2023

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u (precieze tijd wordt later bekend gemaakt)

Kosten: €45,-

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

*Inschrijven kan tot 10 oktober 2023

Landelijke examens: J2 en J4

Datum: zondag 12 november 2023 

Tijd: van 13:00u tot 16:00u

Kosten: €45,-

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website)

*Inschrijven kan tot 12 oktober 2023

 

COLUMN DIËTIST MEREL COENDERS

Weerstand

Het wordt langzaamaan kouder en natter buiten. Hierdoor trekken we meer naar binnen, waar virussen en andere ziekteverwekkers zich makkelijker verspreiden.

Het is in deze maanden dus extra van belang om jouw weerstand te ondersteunen.

Een gezond voedingspatroon kan daarbij helpen, omdat het voorziet in alle voedingsstoffen die je nodig hebt voor een goed functionerend afweersysteem. Zorg dus voor een gezonde basis: 

 

  • Eet veel groente en fruit 
  • Kies voor volkorenproducten 
  • Neem dagelijks (plantaardige) zuivelproducten 
  • Neem dagelijks een handje ongezouten noten 
  • Drink voldoende vocht 

 

Een belangrijke speler in de afweer zijn je darmen. 70% van je afweersysteem begint in de dikke darm. Hier bevinden zich de darmbacteriën, de darmepitheellaag en het darmslijmvlies. Ze helpen alle drie mee om indringers te identificeren en buiten te houden. De darmbacteriën helpen daarnaast ook mee bij de groei en deling van de afweercellen. Ze zorgen ervoor dat er genoeg afweercellen beschikbaar zijn om de strijd aan te gaan met de ziekteverwekker.  

 

Het is dus belangrijk dat je goed voor je darmen zorgt. Dit doe je door de goede bacteriën te voeden, om zo de groei en activiteit te stimuleren. Hierdoor behoud je een gezond evenwicht en is er geen plaats in de darmen voor slechte bacteriën. De voedingsbron van de darmbacteriën zijn voedingsvezels. Deze zitten in plantaardige producten: groente, fruit, volkorenproducten, peulvruchten en noten. Zorg ervoor dat je deze producten zoveel mogelijk aan je dagelijkse voedingspatroon toevoegt. 

 

Wil je meer weten over hoe je je darmen gezond houdt? Neem dan contact op via:

 

0615652702 

info@gewoondietetiek.nl

https://www.gewoondietetiek.nl/

 

Gezonde groet,

Merel Coenders, diëtist

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment