Blog
  • Hoofdpagina
16
10
2023

Nieuwsbrief herfst 2023

Door Riaz 2

Het herfst seizoen is weer van start gegaan! In een periode dat zich kenmerkt door samenzijn hebben wij aansluitend gezellige en spannende activiteiten op de planning staan.   

  

We gaan jullie Krav Maga vaardigheden trainen in een andere omgeving tijdens de winteroutdoortrainingen. Ook beginnen we met een nieuwe ronde van de Women Only Krav Maga cursus en kijken we terug op een mooi en sportief jaar tijdens de eindejaarsborrel. Daarnaast vind je hier ook alles wat je moet weten omtrent de Krav Maga examens en lees je ook gezonde tips over weerstand in Merel’s blog.  

  

Benieuwd hoe de komende periode er verder uit gaat zien bij Taus Gym? Lees dan snel verder! 

Winter outdoor trainingen

Met dalende temperaturen en steeds kortere dagen, staan wij klaar met een nieuwe uitdaging voor jullie. Het is weer tijd voor de winter outdoor training! 

Deze keer verplaatsen we onze trainingen naar de realistische omgeving van het dagelijks leven, namelijk buiten! Hier kun je jouw Krav Maga vaardigheden trainen en perfectioneren terwijl je gewone kleding en schoenen draagt.  

 

Zorg er dan ook voor de je je alledaagse kleding meebrengt. We raden ook aan om je in lagen te kleden zodat je snel en makkelijk dingen aan of uit kunt trekken. 

 

Hieronder vind je de data waarop de winter outdoor training plaatsvindt:

 

  • Tilburg: woensdag 13 december 2023
  • Breda: donderdag 14 december 2023

 

Let op! Neem ook je normale sportspullen mee. Bij slecht weer trainen we namelijk binnen. 

Women Only Krav Maga cursus

Binnenkort gaan we weer van start met een nieuwe cursus van de Women Only Krav Maga! Deze cursus biedt vrouwen de gelegenheid om op een krachtige manier bezig te zijn met zowel fysieke als mentale weerbaarheid.  

 

We richten ons op het versterken van zelfvertrouwen, het ontwikkelen van effectieve zelfverdedigingstechnieken voor situaties waar specifiek vrouwen vaker mee te maken krijgen zoals intimidatie en (seksueel) geweld. Ook is het voor jezelf opkomen en aangeven van grenzen een belangrijk onderdeel van de cursus. 

 

Binnen een ondersteunde gemeenschap zul je samen met andere vrouwen de cursus volgen. We begrijpen dat elke deelnemer unieke ervaringen en behoeften heeft, daarom is er ook veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Samen doelen wij op het creëren van een veilige en gezellige omgeving waar iedere vrouw zich comfortabel voelt.  

Je hoeft geen ervaring te hebben met zelfverdediging om deel te nemen aan deze cursus. Bovendien zijn alle fitness niveaus en leeftijden van harte welkom! 

 

Wil je ontdekken wat de cursus voor jou kan betekenen? Kom dan langs voor een gratis proefles op maandag 8 januari en maandag 15 januari 2024 en laat het ons weten via het contactformulier.

 

Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de Women Only cursus pagina. 

 

De cursus zelf zal plaatsvinden van 22 januari t/m 25 maart 2024. De lessen zijn iedere maandag tussen 20.15u en 21.15u op onze locatie in Tilburg aan de Professor Romeinstraat 11A.  

 

Ben of ken jij iemand die wilt deelnemen? Schrijf je dan hier in voor de cursus. 

Eindejaarsborrel

 

We bevinden ons in de laatste periode van het jaar waarin we met veel plezier terugblikken op een mooi en gezellig jaar. Wij willen graag samen met jullie het jaar 2023 feestelijk afsluiten. Hiervoor organiseren we dit jaar de eindejaarsborrel met hapjes, drankjes en een hoop gezelligheid!  

  

De borrel vindt plaats op zaterdag 16 december 2023 op onze locatie in Tilburg, Professor Romeinstraat 11A.   

  

Alle leden vanaf 16 jaar zijn van harte welkom en de eigen bijdrage is €15,-.   

  

Meld je aan voor de eindejaarsborrel vóór zaterdag 2 december via het contactformulier 

Trainingsmaterialen

Wist je dat je bij ons alle trainingsmaterialen kan aanschaffen? Voor iedere les zijn er wel bepaalde benodigdheden om fijn te kunnen sporten. Voor Krav Maga is het bijvoorbeeld handig om een bitje, toque en tenue te hebben zodat we veilig met elkaar kunnen trainen. 

 

Bovendien verkopen we ook sport t-shirts voor zowel de Krav Maga als FIT lessen en natuurlijk het originele Taus Gym vest wat ideaal is voor de wat koudere periodes.  

  

Benieuwd naar wat we te bieden hebben? Neem een kijkje hier.   

 

Bestellen kan in Tilburg op locatie en in Breda kun je het materiaal aanvragen via het contactformulier en dan wordt het meegenomen.   

  

Momenteel is vrijwel alles op voorraad!  

Vakantierooster

In deze periode krijgen we ook weer te maken met de herfst- en kerstvakantie. Gedurende deze vakanties hanteren wij een ander lesrooster dan gewoonlijk. Houd daarom goed de agenda in de gaten zodat je op de hoogte bent van welke lessen er zijn tijdens de vakanties.  

  

Ook goed om te weten: tijdens de vakanties met de week ervoor en erna mag je ongeacht je lidmaatschap elke training volgen! 

 

Dat betekent dat jij met je Krav Maga lidmaatschap ook mee kan doen aan alle FIT lessen en andersom. Daarnaast is er ook op zaterdag Grappling les waar je aan mag deelnemen tijdens de vakantie periodes.  

  

Herfstvakantie: 16 oktober 2023 t/m 22 oktober 2023  

Kerstvakantie: 25 december 2023 t/m 7 januari 2024  

Examens

De examens komen er weer aan! Hiervoor bieden wij extra trainingen zoals de curriculumtraining en de pre-test zodat jij optimaal voorbereid bent. 

Heb jij plannen om binnenkort op te gaan? Lees dan snel verder! 

 

Pre-test 

De pre-test is er voor iedereen die de technieken al onder de knie heeft maar ze nog verder wil aanscherpen. Tijdens deze training volg je dezelfde structuur als het officiële IKMF examen en is daarmee de perfecte voorbereiding voor jouw eerstvolgende examen.  

 

Bovendien krijg je aan het einde van de pre-test persoonlijke feedback die je verder zal helpen in jouw training en weet je ook of je echt klaar bent voor het officiële examen.  

 

Hieronder vind je de datum van de eerstvolgende pre-test. Schrijf je in via het contactformulier. Je kunt je tot 18 oktober inschrijven. 

  

Meer weten? Klik hier voor meer informatie. 

 

Datum: zondag 29 oktober 2023 

Tijd: tussen 13:00u en 19:00u

Bijdrage: €15,- per level

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

Examens 

Wil jij de volgende stap zetten in Krav Maga? Om het volgende level te bereiken, moet je een officieel IKMF examen afleggen. De locatie van het examen zal afhankelijk zijn van je level en is hier onder te vinden. 

 

Meld je hier aan voor de examens.   

 

Om je aan te melden voor het examen dien je ingeschreven te zijn bij de IKMF bond. Op de IKMF website vind je hier meer informatie over. 

 LOKALE EXAMENS: P1, P3 EN P5 

Datum: woensdag 29 november 2023 

Tijd: van 19:30u tot 22:00 

Kosten: €45,-

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg 

*Inschrijven kan tot 29 oktober 

 LANDELIJKE EXAMENS: P2 

Datum: zondag 5 november 2023  

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt 

Kosten: €45,-

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website)

*Inschrijven kan tot 5 oktober 

 LANDELIJKE EXAMENS: P4 

Datum: zaterdag 4 november 2023 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

Kosten: €45,- 

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website)

*Inschrijven kan tot 4 oktober 

 LANDELIJKE EXAMENS: G-LEVELS 

Datum: zaterdag 4 november 2023 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

Kosten: €50,-

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website)

*Inschrijven kan tot 4 oktober 

 

COLUMN DIËTIST MEREL COENDERS

Weerstand

Het wordt langzaamaan kouder en natter buiten. Hierdoor trekken we meer naar binnen, waar virussen en andere ziekteverwekkers zich makkelijker verspreiden.

Het is in deze maanden dus extra van belang om jouw weerstand te ondersteunen.

Een gezond voedingspatroon kan daarbij helpen, omdat het voorziet in alle voedingsstoffen die je nodig hebt voor een goed functionerend afweersysteem. Zorg dus voor een gezonde basis: 

 

  • Eet veel groente en fruit 
  • Kies voor volkorenproducten 
  • Neem dagelijks (plantaardige) zuivelproducten 
  • Neem dagelijks een handje ongezouten noten 
  • Drink voldoende vocht 

 

Een belangrijke speler in de afweer zijn je darmen. 70% van je afweersysteem begint in de dikke darm. Hier bevinden zich de darmbacteriën, de darmepitheellaag en het darmslijmvlies. Ze helpen alle drie mee om indringers te identificeren en buiten te houden. De darmbacteriën helpen daarnaast ook mee bij de groei en deling van de afweercellen. Ze zorgen ervoor dat er genoeg afweercellen beschikbaar zijn om de strijd aan te gaan met de ziekteverwekker.  

 

Het is dus belangrijk dat je goed voor je darmen zorgt. Dit doe je door de goede bacteriën te voeden, om zo de groei en activiteit te stimuleren. Hierdoor behoud je een gezond evenwicht en is er geen plaats in de darmen voor slechte bacteriën. De voedingsbron van de darmbacteriën zijn voedingsvezels. Deze zitten in plantaardige producten: groente, fruit, volkorenproducten, peulvruchten en noten. Zorg ervoor dat je deze producten zoveel mogelijk aan je dagelijkse voedingspatroon toevoegt. 

 

Wil je meer weten over hoe je je darmen gezond houdt? Neem dan contact op via:

 

0615652702 

info@gewoondietetiek.nl

https://www.gewoondietetiek.nl/

 

Gezonde groet,

Merel Coenders, diëtist

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
2
Rob van den Brand

Veel waardevolle informatie wederom. Dank je wel wederom voor het delen, team Taus Gym 👊🏻

Profielfoto van Riaz
Riaz

Graag gedaan Rob!

Plaats een comment