Blog
 • Hoofdpagina
20
10
2019

NIEUWSBRIEF JAARGANG 8 NR. 4

Door Riaz 0

Na een prachtige, tropische zomer is het eindelijk weer comfortabel sport weer. Met het oog op de knusse herfst en winter periode leek het ons weer tijd voor een nieuwsbrief. Deze keer bespreken we de aankomende winter outdoor training, de Krav Maga examens en proefexamens, de Women Only Krav Maga cursus en het aankomende vakantierooster. Ook delen we met jullie graag het nieuws over de CIC die Taus Gym mag hosten, informatie over de eindejaarsborrel en het ledeninterview met Emma!

 

WINTER OUTDOOR TRAINING VOOR HET GOEDE DOEL

Nu de temperaturen weer dalen, zullen sommigen het al aan hebben zien komen. Op woensdag 11 december van 19:30 tot 21:30 organiseert Taus Gym weer een jaarlijkse winter outdoor Krav Maga training. Zoals de titel al verklapt zal de training buiten, in het donker plaatsvinden. Participanten dienen in normale kleding te komen. Op deze manier creëren we een zo realistisch mogelijke omgeving om je zelfverdedigingstechnieken in te trainen.

De bijdrage voor de training is €10,-. Alle winst die gemaakt wordt doneren wij aan Fonds Slachtofferhulp. Fonds Slachtofferhulp is een non-profit organisatie dat zich inzet voor slachtoffers die diverse traumatische ervaringen hebben moeten doorstaan. Het doel van Fonds Slachtofferhulp is om ervoor te zorgen dat mensen na een ingrijpende gebeurtenis de draad weer op kunnen pakken en zich niet langer slachtoffer hoeven te voelen. Zo is Fonds Slachtofferhulp een van de drijfveren achter Centrum Seksueel Geweld, SlachtofferWijzer, VICTIMS-project, TrafVic en steunen ze een groot internationaal onderzoek naar slachtoffers van kinderpornografie.

Meld je aan vóór 1 december via de contact pagina.

 

CIC BIJ TAUS GYM

Wij zijn vereerd dat wij de IKMF CIC (Civiele Instructeurs Cursus) mogen hosten. Tijdens deze cursus worden ongeveer 20 aspirant Krav Maga instructeurs op onze locatie opgeleid tot Krav Maga instructeurs door de GIT (Global Instructor Team). Dit zijn de hoogst gegradueerde Krav Maga experts uit de wereld. Deze intensieve cursus duurt totaal 23 dagen, verdeeld over 3 blokken in november, december en januari.

Om dit te kunnen faciliteren moeten we wat ruimte vrij maken in ons rooster. Alle avondlessen zullen in deze periode gewoon doorgaan, enkel de lessen op zondagen komen te vervallen. Kijk voor een up-to-date planning in de agenda.

De CIC-cursus zal op de volgende data plaatsvinden:

 • CIC part 1: Zaterdag 2 november – Zondag 10 november
 • CIC part 2: Zaterdag 7 december – Zondag 15 december
 • CIC part 3: Zaterdag 18 januari – Zondag 22 januari

 

KRAV MAGA EXAMENS

Op woensdag 27 november organiseert Taus Gym lokale Krav Maga examens voor P1, P3 en P5. Kijk voor meer informatie op de de IKMF website.

 • Waar: Taus Gym, Professor Romeinstraat 11a Tilburg
 • Wanneer: 27 november 19:30 tot 22:30
 • Kosten: €40,- (+ €25,- voor het IKMF-paspoort, indien je deze nog niet bezit)

Meld je aan vóór 1 november via de contact pagina.

 

EINDEJAARSBORREL

Volgens traditie keert de eindejaarsborrel ook dit jaar weer terug naar Taus Gym! In plaats van een intensieve training, blikken we in een relaxte sfeer terug op een succesvol jaar onder het genot van hapjes en drankjes.

 • Wie: Taus Gym leden + partners/introducees (14+)
 • Wat: Eindejaarsborrel
 • Waar: Taus Gym, Professor Romeinstraat 11a Tilburg
 • Wanneer: Vrijdag 13 december vanaf 20:00
 • Bijdrage: €10,- p.p. (inclusief drankjes en hapjes)

Opgeven kan vóór 1 december via de contact pagina.

 

WOMEN ONLY CURSUS

Vrouwen worden veelal met een ander soort geweld geconfronteerd in het dagelijkse leven. Taus Gym gelooft in een wereld waarin iedereen zich veilig op straat moet kunnen voelen. Wegens deze reden hebben we een unieke cursus van 9 weken in elkaar gezet waarin vrouwen effectieve zelfverdedigingstechnieken leren. Kijk voor meer informatie over de cursus op onze blog.

De Women Only Krav Maga cursus vindt plaats op iedere maandag vanaf 21 oktober t/m 16 december (van 19:15 tot 20:30). Schrijf je in via de contact pagina.

 

VAKANTIEROOSTER

Tijdens de vakantieperiode trainen we volgens een aangepast rooster. Benieuwd wat dit voor jou betekend? Kijk op de agenda voor een up-to-date rooster.

 


LEDENINTERVIEW

“Ik werk naar een doel toe, maar dat duurt altijd even. Ik houd namelijk graag ruimte open voor verandering.”

 

Naam: Emma de Wolff

Leeftijd: 17

Lid sinds: 25 oktober, 2018

Welke lessen volg je: Krav Maga en FIT bokszaktraining

Wat doe je in het dagelijks leven? (werk/vrije tijd)

Doordeweeks zit ik op school. Ik zit nu in 5 havo, in mijn examenjaar, dus het is best druk. Ook na school spendeer ik veel tijd aan studeren. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te wandelen, lezen en schrijven. Soms mountainbike ik, maar niet vaak. In het weekend werk ik in Bobbejaanland op de afdeling horeca.

 

Met welk doel sport je?

Ik wil graag wat fitter zijn, natuurlijk, maar ik sport met het doel om meer zelfvertrouwen te krijgen en meer te durven.

 

Hoe helpt Taus Gym je bij het behalen van die doelen?

Ik word gemotiveerd om door te zetten wanneer het even niet meer lukt en aan het eind van een training zie ik dan dat ik het toch kan. Daardoor ga ik me zelfverzekerder voelen.

 

Wat is je favoriete herinnering aan Taus Gym?

Ik vond de eindejaarsborrel en de BBQ erg leuk, omdat ik daar de mensen echt heb leren kennen. Ook heb ik vele gezellige momenten gehad met andere leden tijdens de trainingen.

 

Wat betekent sport voor jou op fysiek en mentaal gebied?

Fysiek is het voornamelijk sterker worden. Ik vind het fijn om te weten dat ik wel wat kracht heb ondanks mijn lengte. Mentaal betekent het voor mij vooral doorzettingsvermogen. Soms vind ik het lastig om door te blijven gaan.

 

Stel je hebt een grote uitdaging in de nabije toekomst, hoe bereid je jezelf mentaal voor?

Meestal oefen ik dan door een soort oefenuitdaging te doen. Bijvoorbeeld, voor een toets op school maak ik van tevoren een oefentoets om te zien of ik het kan. Als dan blijkt dat ik het wel kan laat ik het daarna voor wat het is. Blijven oefenen is wel belangrijk maar ik had vroeger de neiging om dat te veel te doen en dan ging het vaak fout.

Wat helpt jou ontspannen?

Wandelen, schrijven en lezen. Eigenlijk alle dingen waarin ik de tijd heb om na te denken over problemen of gebeurtenissen.

 

Welke vaardigheden zou jij nog graag willen hebben of willen verbeteren.

Ik ben vrij verlegen en durf niet zo gauw vragen te stellen of een gesprek te beginnen. Daar zou ik graag aan willen werken, maar ik weet dat dat wel even kan duren.

 

Ben je meer een doelgericht of procesgericht persoon? Leg eens uit.

Ik ben meer een procesgericht persoon. Ik werk wel naar een doel toe, maar dat duurt altijd even. Ik houd namelijk graag ruimte open voor verandering. Ook neem ik graag de tijd om na te denken over de volgende paar stappen.

 

Wat is jouw motto?

De beste prestatie in het leven is iets doen wat je niet denkt te kunnen.

 

Heb jij nog sport- en/of gezondheidstips die voor jou hebben gewerkt en die je wil delen met de andere leden?

Veel water drinken en door blijven gaan als je eenmaal bezig bent 🙂

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment