Blog
  • Hoofdpagina
30
03
2023

LENTE NIEUWSBRIEF 2023

Door Riaz 0

De lente is in volle gang en we kijken uit naar de zomer. In deze nieuwsbrief informeren we je graag over de aankomende evenementen en trainingen bij Taus Gym. Tijdens deze periode bieden wij weer een curriculumtraining, een pre-test en een examen aan om de vaardigheden te testen en verbeteren. Daarnaast hebben wij een aantal nieuwtjes die we graag met je delen over wat er allemaal gebeurt binnen jouw gym!

CURRICULUMTRAINING, PRE-TEST EN EXAMENS

Onze curriculumtrainingen, pre-tests en examens zijn een belangrijk onderdeel van onze Krav Maga-trainingen en bieden onze leden de kans om hun vaardigheden te testen en te ontwikkelen.

Hieronder vind je meer informatie over de aankomende evenementen:

  • Curriculumtraining: Op zondag 1 oktober 2023 organiseren we een curriculumtraining voor alle niveaus. Deze training is altijd onder voorbehoud van voldoende deelnemers. De kosten zijn €15,- per level. De training vindt plaats in onze hoofdlocatie in Tilburg tussen 13:00 uur en 19:00 uur, dit wordt t.z.t. bekend gemaakt. Geef je op vóór 24 september via het contactformulier.
  • Pre-test: Op zondag 29 oktober 2023 organiseren we een pre-test voor alle niveaus. Deze training is altijd onder voorbehoud van voldoende deelnemers. De kosten zijn €15,- per level. De pre-test vindt plaats in onze hoofdlocatie in Tilburg tussen 13:00 uur en 19:00 uur, dit wordt t.z.t. bekend gemaakt. Geef je op vóór 22 oktober via het contactformulier.
  • Lokaal en Landelijk examen: We hebben ook een lokaal examen in Tilburg op woensdag 24 mei (P1, P3 & P5) en een landelijk examen op zaterdag 24 juni (P2) en zondag 25 juni P4 & G-levels in Almere. Alle P-levels kosten €45,- euro (examendeelname, patch & diploma) en alle G-levels kosten €50,- euro (examendeelname, patch & diploma). De locatie in Almere zal t.z.t. bekend worden gemaakt via IKMF. Geef je op vóór 1 mei op voor het lokaal examen of 1 juni voor het landelijk examen via het contactformulier.

REMINDER INSCHRIJVEN IKMF

We willen alle leden eraan herinneren om je in te schrijven bij de Krav Maga Bond IKMF. Dit is verplicht voor iedereen die Krav Maga beoefent. Wij vinden dit belangrijk en wordt vanuit de bond verplicht gesteld. Als je je nog niet hebt ingeschreven, kun je je hier inschrijven.

WOMEN ONLY ADVANCED KRAV MAGA CURSUS

Voor alle dames die eerder hebben meegedaan aan de Krav Maga Women Only cursus en alle dames die de reguliere Krav Maga lessen volgen, hebben we een speciale cursus ontwikkeld. In het voorjaar organiseren we een advanced Women Only cursus van 6 lesmomenten. Met deze cursus verbreden en verdiepen we de kennis van zelfverdediging waar vrouwen in terecht kunnen komen. Er is een gratis introductieles op maandag 24 april. De lesmomenten vinden op maandag plaats van 20:15 tot 21:15u en de cursus begint op maandag 8 mei en loopt t/m 19 juni (m.u.v. 29 mei Pinksteren). De kosten zijn €95,- euro voor early bird inschrijvingen (vóór 26 april) of na 26 april 115,- euro regular bird.

Schrijf je nu in voor de cursus en ben van harte welkom bij onze introductieles via het contactformulier.

Wijziging lidmaatschapskosten

Wij willen je op de hoogte brengen van een verandering in de lidmaatschapskosten. Vanaf de contributiemaand mei worden de lidmaatschapskosten van alle huidige lidmaatschappen aangepast. Je kunt de nieuwe kosten hier vinden.

We hebben geprobeerd deze wijziging zo lang mogelijk uit te stellen ondanks de stijgende kosten, maar helaas ontkomen we er niet aan. Indien je je hebt ingeschreven na 15 maart 2023, zal er geen wijziging plaatsvinden omdat de nieuwe lidmaatschapskosten op dat moment al waren doorgevoerd voor nieuwe leden.

Als je een meerjarig lidmaatschap hebt, blijf je de korting van 10%, 20% of 30% behouden ten opzichte van het standaard lidmaatschap. Deze korting verandert dus niet.

Mocht je vragen hebben over deze verandering, neem dan gerust contact met ons op.  Bedankt voor je begrip.

Nieuwe cursus Agressiehantering

Wij willen graag het goede nieuws delen dat onze instructeur Riaz Taus heeft onlangs de post HBO-opleiding tot trainer agressiehantering aan de Ponsacademie succesvol afgerond. Hierdoor zijn wij verheugd om aan te kondigen dat wij nu een nieuwe cursus aanbieden: Agressiehantering!

Maar wat houdt agressiehantering precies in? Tijdens deze training leer je om op een veilige en effectieve manier om te gaan met agressie van anderen. Je leert hoe je agressie in een vroeg stadium kunt herkennen, categoriseren en vervolgens de-escalerend kunt optreden. Dit alles speelt zich voornamelijk af vóór de situaties die we bij de Krav Maga lessen behandelen. Je zult leren de-escalerende gesprekstechnieken toe te passen en om goed te luisteren naar je eigen emoties.

Wij zijn momenteel bezig met het plannen van de cursus en we zouden het leuk vinden als je alvast laat weten of je geïnteresseerd bent. Je kunt dit doen via ons contactformulier.

Wij kijken er naar uit om samen met jou te werken aan het beheersen van agressie en het ontwikkelen van de juiste vaardigheden om deze situaties aan te pakken!

Grappling

Ook willen we graag onze grappling lessen onder de aandacht brengen. Deze lessen zijn geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar, of je nu al FIT of Krav Maga lid bent. Als huidig lid mag je zelfs 2 gratis proeflessen bijwonen. Benieuwd geworden? Klik dan op deze link.

Rooster tijdens vakantie en/of feestdagen

Daarnaast willen we je ook wijzen op ons aangepaste rooster i.v.m. de feestdagen en/of vakanties. Check de agenda voor eventuele wijzigingen. Wist je dat je in weken waarbij we een aangepast rooster hanteren de week ervoor en erna alle lessen mag volgen. Dit is een ideaal moment om ook eens kennis te maken met onze andere trainingen.

Nieuwe backofficemedewerker

Met ingang vanaf medio maart hebben wij een nieuwe backofficemedewerker. Marc is verheugd om zich te voegen bij de Taus familie. Marc is zelf 5e jaar SPECO Sportmarketing student aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Hij wil de leden een keer graag ontmoeten op de vloer en met hen video’s maken voor de gym. Sam neemt afscheid van ons en we willen haar graag bedanken voor haar inzet en wensen haar veel succes met haar toekomstige plannen!

Whatsappgroepen

Tot slot willen we nog even onze whatsappgroepen onder de aandacht brengen. Hierin houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en heb je toegang tot alle video’s die we tijdens de lessen opnemen. Zo kun je thuis terugkijken wat je die les hebt geleerd en hoe goed je het zelf doet. Zit jij nog niet in de whatsapp groep, stuur dan een appje naar: +31653974470 en we voegen je toe!

Meet the Marines

Wil jij jouw grenzen verleggen? En jezelf keer op keer uit te blijven dagen? Dan is dit evenement geschikt voor jou! Meet The Marines is een evenement waarbij deelnemers 24 uur lang keihard moeten samenwerken om fysiek en mentaal uitdagende missies te behalen. De missies worden geleid door de elite van de Nederlandse krijgsmacht. Tijdens de missies zal je je grenzen verleggen en het maximale uit jezelf halen.

Na ons geweldige succes van vorig jaar bij Meet The Marines, willen wij ook dit jaar deelnemen. Er gaat al een team van tien van onze leden mee. We zouden het geweldig vinden om nog een volledig team samen te kunnen stellen. Kom jij ons tweede team versterken? Schrijf je dan hier in!

De 24-uur durende Marine Experience begint op zaterdag 20 mei 2023 om 11.00 en eindigt op zondag 21 mei 2023 om 12.00.

De kosten zijn momenteel 175,- per persoon.

Het evenement vindt plaats in omgeving Rotterdam.

Meer informatie over Meet The Marines kan je hier vinden.

We hopen je snel weer te zien bij één van onze lessen!

 

COLUMN DIËTIST MEREL COENDERS

Supplementen

Laatst zag ik een aflevering van Boos over Viteezy: een bedrijf dat gepersonaliseerde pakketten aan vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen verkoopt. Je vult wat vragen in en daar rolt een aanbeveling aan vitamines en mineralen uit, die je vervolgens bij hen kunt bestellen. In deze aflevering kwam echter een meisje naar voren die door het gebruik van een bepaald supplement leververgiftiging had opgelopen. Een extreem geval, maar het zette me wel aan het denken. Want bedrijven zoals Viteezy steken steeds vaker de kop op. Helaas zijn deze bedrijven niet bezig met jouw gezondheid, maar het verkopen van hun product.

Wanneer je gezond en volwaardig eet, heb je namelijk geen voedingssupplementen nodig. Sterker nog, van een aantal voedingsstoffen is bekend dat wanneer je hier langdurig te veel van binnenkrijgt het schadelijk is. Zo kan meer dan 250 mg magnesium uit tabletten laxerend werken, kunnen langdurig te hoge doseringen vitamine D tot nierschade leiden en kan een teveel aan vitamine B6 leiden tot aantasting van het zenuwstelsel. Deze ‘overdosis’ kun je alleen oplopen door het gebruik van supplementen.

Er zijn specifieke gevallen waarin het slikken van extra vitamines en mineralen wel noodzakelijk is, bijvoorbeeld vitamine D voor mensen boven de 70 of met een donkere huid. Ook wanneer je vegetarisch of veganistisch eet zijn bepaalde voedingssupplementen van belang. Check in deze gevallen altijd even de juiste hoeveelheid bij een arts of diëtist.

Voel je je niet goed, fit of denk je wat extra’s nodig te hebben? Kijk dan eerst wat je in je huidige voedingspatroon kan veranderen voordat je naar de supplementen grijpt. Overleg met een arts of diëtist welke supplementen raadzaam kunnen zijn. En twijfel je over tekorten, laat dan je bloedwaardes checken.

Wil je meer weten over gezond eten zonder tekorten? Neem dan contact op via:

0615652702
info@gewoondietetiek.nl
https://www.gewoondietetiek.nl/

Leden van Taus Gym krijgen €30,- korting op hun consult.

Gezonde groet,

Merel Coenders, diëtist

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment