Blog
  • Hoofdpagina
30
03
2023

KIDS & JONGEREN LENTE NIEUWSBRIEF 2023

Door Riaz 0

Met deze nieuwsbrief willen wij je op de hoogte brengen van de recente ontwikkelingen binnen onze gym. Het is ons doel om ervoor te zorgen dat de kinderen de beste training krijgen en daarom bieden wij verschillende trainingen, pre-tests en examens aan om hun vaardigheden te verbeteren en hun kennis te testen. We willen ervoor zorgen dat ze plezier hebben en uitdagingen aangaan!

Curriculumtraining, pre-test en examens

Onze curriculumtrainingen, pre-tests en examens zijn een belangrijk onderdeel van onze Krav Maga-trainingen en bieden onze leden de kans om hun vaardigheden te testen en te ontwikkelen.

Hieronder vind je meer informatie over de aankomende evenementen:

  • Curriculumtraining Onze curriculumtraining is een geweldige kans voor onze kinderen om hun vaardigheden en kennis te verbeteren en hun groei te stimuleren. Deze training is altijd onder voorbehoud van voldoende deelnemers. De training vindt plaats op zondag 17 september 2023 van 13:00 tot 19:00 uur. De kosten bedragen €15,- per level en de locatie is Professor Romeinstraat 11a, Tilburg (hoofdlocatie Taus Gym). Schrijf je snel in vóór 10 september via het contactformulier.
  • Pre-test Onze pre-tests bieden de kinderen de mogelijkheid om hun vaardigheden en kennis te testen voordat ze het examen afleggen. De pre-test is ook onder voorbehoud van voldoende deelnemers. De training vindt plaats op zondag 2 april 2023 van 13:00 tot 19:00 uur. De kosten bedragen €15,- per level en de locatie is Professor Romeinstraat 11a, Tilburg (hoofdlocatie Taus Gym). Geef je op vóór 31 maart via het contactformulier.
  • Examen Het examen is de ultieme test om de vaardigheden en kennis van onze kinderen te testen. Meer informatie over het examen kun je vinden op onze examenpagina. Het lokale examen voor K1, K3, K5, J1, J3 en J5 levels vindt plaats op zondag 11 juni 2023 van 13:00 tot 19:00 uur. De kosten bedragen €40,- (examendeelname, patch & diploma) en de locatie is Professor Romeinstraat 11a, Tilburg (hoofdlocatie Taus Gym). Geef je op vóór 11 mei via het contactformulier.
    Het landelijke examen voor K2, K4, J2 en J4 levels vindt plaats op zaterdag 10 juni, de precieze tijd wordt later bekend gemaakt via IKMF. De kosten bedragen €40,- (examendeelname, patch & diploma) de precieze tijd en de locatie wordt later bekend gemaakt via IKMF. Opgeven kan vóór 10 mei via het contactformulier.

Reminder inschrijven IKMF

We willen je herinneren aan de verplichte inschrijving bij de Krav Maga Bond IKMF voor alle leden die Krav Maga beoefenen. Het is belangrijk dat je deze registratie zo snel mogelijk afrondt, aangezien het lidmaatschap nodig is om deel te nemen aan de examens.

Voor ouders van kinderen en jongeren is er een speciaal lidmaatschap beschikbaar. Je kunt hier meer over lezen op de website van IKMF.

We willen je vriendelijk verzoeken om het lidmaatschap van jouw kind zo snel mogelijk in orde te maken. Het is belangrijk dat de kinderen ingeschreven zijn om deel te nemen aan de examens van de IKMF. We willen graag dat al onze leden de kans krijgen om hun vaardigheden te ontwikkelen en te laten zien wat ze hebben geleerd.

Women Only Advanced Krav Maga cursus (voor de moeders en meiden vanaf 14 jaar)

Voor alle moeders en dochters die eerder hebben meegedaan aan de Krav Maga Women Only cursus en alle dames die de reguliere Krav Maga lessen volgen, hebben we een leuke cursus. In het voorjaar organiseren we een advanced Women Only cursus van 6 lesmomenten. Hiermee kun je je persoonlijke weerbaarheid en zelfvertrouwen vergroten. Er is een gratis introductieles op maandag 24 april. De lesmomenten vinden op maandag plaats van 20:15 tot 21:15u en de cursus begint op maandag 8 mei en loopt t/m 19 juni (m.u.v. 29 mei Pinksteren). De kosten zijn €95,- euro voor early bird inschrijvingen (vóór 26 april) of na 26 april 115,- euro regular bird.

Schrijf je nu in voor de cursus en ben van harte welkom bij onze introductieles via het contactformulier.

Wijziging lidmaatschapskosten

Wij willen je op de hoogte brengen van een verandering in de lidmaatschapskosten. Vanaf de contributiemaand mei worden de lidmaatschapskosten van alle huidige lidmaatschappen aangepast. Je kunt de nieuwe kosten hier vinden.

We hebben geprobeerd deze wijziging zo lang mogelijk uit te stellen ondanks de stijgende kosten, maar helaas ontkomen we er niet aan. Indien je je hebt ingeschreven na 15 maart 2023, zal er geen wijziging plaatsvinden omdat de nieuwe lidmaatschapskosten op dat moment al waren doorgevoerd voor nieuwe leden.

Als je een meerjarig lidmaatschap hebt, blijf je de korting van 10%, 20% of 30% behouden ten opzichte van het standaard lidmaatschap. Deze korting verandert dus niet.

Mocht je vragen hebben over deze verandering, neem dan gerust contact met ons op.  Bedankt voor je begrip.

Nieuwe cursus Agressiehantering

We hebben leuk nieuws! Riaz Taus heeft de opleiding tot trainer agressiehantering succesvol afgerond!

Tijdens deze trainingen leer je om op een veilige en effectieve manier om te gaan met agressie van anderen. Ook leer je de-escalerende gesprekstechnieken toe te passen die bijvoorbeeld op de werkvloer plaats kunnen vinden. Heb je hier interesse in? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Grappling

Ook willen we graag onze grappling lessen onder de aandacht brengen. Aan deze lessen kan al deelgenomen worden door iedereen vanaf 14 jaar, of je nu al FIT of Krav Maga lid bent. Als huidig lid mag je zelfs 2 gratis proeflessen bijwonen. Benieuwd geworden? Kijk dan snel op onze website voor meer informatie.

Rooster tijdens vakantie en/of feestdagen

Daarnaast willen we je ook wijzen op ons aangepaste rooster i.v.m. de feestdagen en/of vakanties. Check de agenda voor eventuele wijzigingen. Wist je dat je in weken waarbij we een aangepast rooster hanteren de week ervoor en erna alle lessen mag volgen. Dit is een ideaal moment om ook eens kennis te maken met onze andere trainingen.

Nieuwe backofficemedewerker

Met ingang vanaf medio maart hebben wij een nieuwe backofficemedewerker. Marc is verheugd om zich te voegen bij de Taus familie. Marc is zelf 5e jaar SPECO Sportmarketing student aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Hij wil de leden een keer graag ontmoeten op de vloer en met hen video’s maken voor de gym. Sam neemt afscheid van ons en we willen haar graag bedanken voor haar inzet en wensen haar veel succes met haar toekomstige plannen!

Whatsappgroepen

Tot slot willen we nog even onze whatsappgroepen onder de aandacht brengen. Hierin houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en heb je toegang tot alle video’s die we tijdens de lessen opnemen. Zo kun je thuis terugkijken wat je die les hebt geleerd en hoe goed je het zelf doet. Zit jij nog niet in de whatsapp groep, stuur dan een appje naar: +31653974470 en we voegen je toe!

We hopen je snel weer te zien bij één van onze lessen!.

 

COLUMN DIËTIST MEREL COENDERS

Supplementen

Laatst zag ik een aflevering van Boos over Viteezy: een bedrijf dat gepersonaliseerde pakketten aan vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen verkoopt. Je vult wat vragen in en daar rolt een aanbeveling aan vitamines en mineralen uit, die je vervolgens bij hen kunt bestellen. In deze aflevering kwam echter een meisje naar voren die door het gebruik van een bepaald supplement leververgiftiging had opgelopen. Een extreem geval, maar het zette me wel aan het denken. Want bedrijven zoals Viteezy steken steeds vaker de kop op. Helaas zijn deze bedrijven niet bezig met jouw gezondheid, maar het verkopen van hun product.

Wanneer je gezond en volwaardig eet, heb je namelijk geen voedingssupplementen nodig. Sterker nog, van een aantal voedingsstoffen is bekend dat wanneer je hier langdurig te veel van binnenkrijgt het schadelijk is. Zo kan meer dan 250 mg magnesium uit tabletten laxerend werken, kunnen langdurig te hoge doseringen vitamine D tot nierschade leiden en kan een teveel aan vitamine B6 leiden tot aantasting van het zenuwstelsel. Deze ‘overdosis’ kun je alleen oplopen door het gebruik van supplementen.

Er zijn specifieke gevallen waarin het slikken van extra vitamines en mineralen wel noodzakelijk is, bijvoorbeeld vitamine D voor mensen boven de 70 of met een donkere huid. Ook wanneer je vegetarisch of veganistisch eet zijn bepaalde voedingssupplementen van belang. Check in deze gevallen altijd even de juiste hoeveelheid bij een arts of diëtist.

Voel je je niet goed, fit of denk je wat extra’s nodig te hebben? Kijk dan eerst wat je in je huidige voedingspatroon kan veranderen voordat je naar de supplementen grijpt. Overleg met een arts of diëtist welke supplementen raadzaam kunnen zijn. En twijfel je over tekorten, laat dan je bloedwaardes checken.

Wil je meer weten over gezond eten zonder tekorten? Neem dan contact op via:

0615652702
info@gewoondietetiek.nl
https://www.gewoondietetiek.nl/

Leden van Taus Gym krijgen €30,- korting op hun consult.

Gezonde groet,

Merel Coenders, diëtist

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment