Blog
  • Hoofdpagina
10
10
2022

Nieuwsbrief 3 Jaargang 11 – Kids en Jongeren

Door Riaz 2

De herfst is aangebroken, dat betekent dat er ook weer een nieuw sportseizoen begonnen is bij Taus Gym. Ook het komende seizoen staan we weer te springen om veilig en fit te blijven in de herfst- en wintermaanden! In deze nieuwsbrief kan je informatie vinden over: het IKMF lidmaatschap, de materialen die je nodig hebt voor de les, pre-tests en examens, de winter outdoor trainingen en het vakantierooster.

Lidmaatschap IKMF

Vanaf 2023 moeten ook de jongeren en kinderen ingeschreven worden bij de IKMF. Een IKMF lidmaatschap is o.a. nodig om je Krav Maga-examen te kunnen afleggen. Het lidmaatschap kost 10,- per jaar en zorgt ervoor dat de bond de kwaliteit en continuïteit van de lessen kan garanderen. Je kan hier meer informatie vinden over het lidmaatschap en de inschrijving bij IKMF. Toekomstige uitschrijving dien je ook via IKMF te doen.

 

Materialen en kleding

Om veilig en verantwoord te kunnen sporten, heb je de juiste materialen en kleding nodig. We verkopen alle benodigdheden op locatie. Als je iets wil aanschaffen, kan je dit aangeven bij één van de instructeurs. Als we het op voorraad hebben, kan je er meteen gebruik van maken. Meer informatie over wat je nodig hebt voor de traingingen en de prijzen van kleding en materialen, kan je hier bekijken!

Als je liever ergens anders de materialen wil bestellen, bespreek dan even met één van de instructeurs of deze geschikt zijn voor de training. Zo kunnen we elkaar ervan verzekeren dat iedereen fijn en veilig kan sporten.

Examens

Ook dit seizoen gaan er weer examens plaatsvinden, zodat je je Krav Maga skills tot het volgende level kan brengen! Taus Gym biedt curriculum traingingen en pre-tests aan, zodat je met vertrouwen en zekerheid het examen in kan. De data van dit seizoen staan hieronder vermeld. Aanmelden voor deze voorbereidende traingingen kan via het contactformulier.

KIDS

Pre-test:

Datum: Zondag 13 november 2022

Tijd: Tussen 13.00 – 19.00u. De precieze tijd wordt per e-mail aangekondigd bij voldoende animo.

Kosten: €10,-

Locatie: Professor Romeinstraat 11a

Lokale examens K1, K3 & K5:

Datum: Zondag 11 december 2022

Tijd: Tussen 13.00 – 19.00u. De precieze tijd wordt per e-mail aangekondigd bij voldoende animo.

Kosten: €65,- voor K1 €40,- voor K3 en K5

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

Landelijke examens K2 & K4:

Datum: Zaterdag 10 december 2022

Tijd: 10.00 – 14.00u

Kosten: €40,- voor niet leden. €25,- voor leden.

Locatie: Nog niet bekend

De kosten van K1 zijn inclusief een Krav Maga paspoort, een diploma, een level patch en deelname aan het examen. De kosten van K2 t/m K5 zijn inclusief een diploma, een level patch en deelname aan het examen. Meer informatie over de pre-tests en examens kan je hier vinden.

JONGEREN

Pre-test:

Datum: Zondag 13 november 2022

Tijd: Tussen 13.00 – 19.00u

Kosten: €10,-

Locatie: Professor Romeinstraat 11a

Lokale examens J1, J3 & J5:

Datum: Zondag 11 december 2022

Tijd: Tussen 13.00 – 19.00u

Kosten: €65 voor J1, €40,- voor J2 t/m J5

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

Landelijke examens J2 & J4 examens:

Datum: Zaterdag 10 december 2022

Tijd: 10.00 – 14.00u

Kosten: €40,- voor niet leden. €25,- voor leden.

Locatie: Nog niet bekend

De kosten van J1 zijn inclusief een Krav Maga paspoort, een diploma, een level patch en deelname aan het examen. De kosten van J2 t/m J5 zijn inclusief een diploma, een level patch en deelname aan het examen. Meer informatie over de pre-tests en examens kan je hier vinden.

 

Krav Maga: Winter outdoor training

Wij geven komende winterperiode niet één, maar wel vier dagen winter outdoor training. 12 tot en met 15 december staat bij ons in het teken van buiten sporten. Dat betekent dat we alle Krav Maga lessen in Tilburg en Breda voor volwassenen, jongeren én kids in het donker geven. Om zo realistisch mogelijk te kunnen trainen, dien je je alledaagse kleding en schoeisel mee te nemen. We adviseren om meerdere laagjes aan te trekken, zodat je makkelijk dingen aan en uit kan doen.

Neem voor de zekerheid ook je normale sportschoenen en -kleding mee, want als het slecht weer wordt, trainen we uiteraard gewoon binnen.

De verzamellocatie is de standaard traingingslocatie. Wij hopen iedereen te zien bij deze speciale trainingen!

Vakantierooster

In de herfst- en kerstvakantie zal er een aangepast rooster ingaan. Je kan dit aangepaste rooster vinden in onze agenda. Vergeet niet om in de vakanties te kijken wanneer er lessen gegeven worden.

Column Diëtist Merel Coenders

Darmklachten rondom het sporten

Voldoende beweging is belangrijk voor een goede darmwerking. Het stimuleert de bloedsomloop en de knijp-duwbeweging van je darmen. Het gaat obstipatie tegen en werkt beschermend tegen darmkanker.

Toch kan het zijn dat je maagdarmklachten ervaart rondom intensieve inspanning. Denk aan brandend maagzuur, diarree, opgeblazen gevoel, winderigheid, misselijkheid of buikkrampen. Vooral bij langdurige trainingen kan dit een probleem zijn. Oorzaken kunnen onder andere liggen in mechanische schokbewegingen tijdens het sporten, een tijdelijk verminderde doorbloeding, hormonale factoren en voeding.

Heb jij wel eens last van maagdarmklachten tijdens en na het sporten. Probeer in dat geval de volgende tips:

  • Neem 2-3 uur voor het sporten een grote maaltijd. Heb je vlak voor het sporten nog honger? Neem een kleine snack, zoals fruit, een cracker of een boterham.
  • Neem geen maaltijd met veel vetten, eiwitten en voedingsvezels voor het sporten. Deze voedingsstoffen hebben meer tijd nodig om te verteren.
  • Neem geen koolzuurhoudende dranken voor het sporten.
  • Bij regelmatig optreden van maagdarmklachten: vermijd gasvormende voedingsmiddelen zoals uien, bonen en koolsoorten.
  • Neem geen cafeïne voor het sporten.

Heb jij vaker last van maagdarmklachten en wil je hier iets aan veranderen? Maak een afspraak bij Gewoon Diëtetiek. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van deze klachten en vinden we een passende oplossing. Vanuit de basisverzekering heb je recht op 3 uur voedingsbegeleiding door een diëtist. Let op, er geldt wel een eigen risico. Ben je aanvullend verzekerd? Dan heb je vaak recht op extra uren.

Voor meer informatie of het inplannen kun je contact opnemen via:

0615652702

info@gewoondietetiek.nl

https://www.gewoondietetiek.nl/contact/

Leden van Taus Gym krijgen €30,- korting op hun eerste consult.

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
2
Halim Amzika

Leuk om te lezen! Komt er ook (weer) een meiden weerbaarheid / zelfverdediging training?

Profielfoto van Riaz
Riaz

Jazeker, de nieuwe data kan je hier terug vinden.

Plaats een comment