Blog
  • Hoofdpagina
10
10
2022

Nieuwsbrief 3 jaargang 11 – Herfst & Winter editie

Door Riaz 0

De herfst is aangebroken, dat betekent dat er ook weer een nieuw sportseizoen begonnen is bij Taus Gym. Ook het komende seizoen staan we weer klaar om samen fit en veilig te blijven in de herfst- en wintermaanden! In deze nieuwsbrief vind je informatie over de winter outdoor trainingen, de eindejaarsborrel, de pre-tests en examens, het ledenuitje schieten, de EHBO cursus, Meet The Marines en het vakantierooster.

Winter outdoor trainingen

Om de trainingen goed aan te laten sluiten bij dit sportseizoen, geven we maar liefst vier winter outdoor trainingen. De week van 12 tot en met 15 december staat bij ons helemaal in het teken van trainen in het donker. Dat geldt voor de volwassenen, jongeren én kinderlessen Krav Maga. Hiervoor dien je alledaagse kleding en schoeisel mee te nemen, om zo realistisch mogelijk te trainen. We adviseren om meerdere laagjes aan te doen, zodat je makkelijk iets aan of uit kan trekken. Neem daarnaast ook je normale sportspullen mee, want als het weer slecht is trainen we binnen.

De verzamellocatie is de standaard trainingslocatie. We hopen iedereen te zien bij deze speciale trainingen!

Eindejaarsborrel

Ook dit jaar organiseren we weer de eindejaarsborrel, om zo met z’n allen dit sportjaar goed af te sluiten. De hapjes en drankjes regelen wij en we hopen dat jij de gezelligheid komt verzorgen!

De borrel vindt plaats op 10 december, om 19.00u bij onze locatie in Tilburg. Het adres is Professor Romeinstraat 11a. Alle leden vanaf 16 jaar zijn van harte welkom om het einde van het jaar mee te komen vieren. De eigen bijdrage voor de borrel is 15,-. Inschrijven kan je doen via het contactformulier. Zorg dat je je voor 19 november hebt ingeschreven.

We hopen iedereen 10 december te zien!

 

Pre-tests en examens

Ook dit jaar zijn er weer examens om je Krav Maga skills naar een hoger level te brengen! Om examen te doen moet je ingeschreven staan bij IKMF. Hier kan je meer informatie vinden over IKMF en je inschrijving. Een lidmaatschap bij IKMF kost 27,50 per jaar. Je dient een IKMF lidmaatschap te hebben als je Krav Maga beoefend bij ons.

Taus Gym biedt ook pre-tests, zodat je goed voorbereid en met vertrouwen het examen in kan gaan. De data voor deze momenten staan hieronder vermeld. Je kan je voor deze trainingen inschrijven via het contactformulier.

Pre-test:

Wie: Iedereen die meer dan 20 lessen Krav Maga heeft gevolgd.

Datum: Zondag 16 oktober 2022

Tijd: Tussen 13:00 – 19:00u. De precieze tijd wordt per e-mail aangekondigd bij voldoende animo.

Kosten: €10,-

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

Lokale examens P1, P3, P5:

Datum: Woensdag 16 november 2022

Tijd: 19:30 (15 min vooraf aanwezig)

Kosten: €65,- voor P1, €40,- voor P3 en P5

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

Landelijke examens P2, P4, G-Levels:

Datum: P2 is op zaterdag 5 november 2022, P4 en G-Levels is op zondag 6 november

Tijd: P2: 10.00 – 13.00u of 14.00 – 17.00u, P4: 10.00 – 13.00u, G- Levels 14:00 – 18:00u

Kosten: P2, P4: 40,- G-Levels: 45,-

Locatie: Sporthal FBK, Almere

De kosten van P1 zijn inclusief een Krav Maga paspoort, een diploma, een patch en deelname aan het examen. De kosten van P2 t/m P5 en de G-Levels zijn inclusief een diploma, patch en de deelname. Meer informatie over de pre-tests en examens kan je hier vinden.

Ledenuitje Schieten

Het is al weer een tijdje geleden dat we een ledenuitje hebben georganiseerd. Het lijkt ons daarom nu de juiste tijd om weer eens met z’n allen wat leuks te gaan doen. Dit keer willen we weer gaan schieten bij schietvereniging Triborgh. We zullen verzamelen bij de Taus Gym locatie in Tilburg om vanuit hier met z’n allen naar Triborgh te gaan.

We zijn nog bezig met het bespreken van de details met Triborgh maar het ziet er naar uit dat het op zaterdag 3 december in de middag zal plaatsvinden. De bijdrage zal 25,- euro p.p. zijn. Na aanmelding ontvang je de exacte details zodra deze bekend zijn.

Interesse om mee te doen met het ledenuitje? Laat het ons weten via het contactformulier.

 

EHBO cursus

We gaan binnenkort weer een EHBO cursus organiseren. Deze cursus is gericht op EHBO bij sportongevallen. Zo kunnen wij de veiligheid van de leden van Taus Gym waarborgen. Leden zijn van harte welkom om deze cursus mee te volgen, met een maximum van 10 deelnemers. De cursus duurt een halve dag, daarnaast zullen de deelnemers ook nog een e-learning moeten maken. Na deze cursus zullen de deelnemers een certificaat ontvangen, dat voldoet aan de Europese wetgeving.

Deelname aan de cursus kost 135,-, dit is inclusief de praktijk dag, de e-learning module en je geregistreerde diploma. De cursus zal plaats vinden bij de Taus Gym locatie in Tilburg. Interesse om mee te doen? Schrijf je dan in via het contactformulier.

 

Meet The Marines

Na ons bulderend succes dit jaar bij Meet the Marines, willen wij ook komend jaar weer deelnemen. Meet The Marines is een evenement waarbij deelnemers 24 uur lang keihard moeten samenwerken om fysiek en mentaal uitdagende missies te behalen. Deze missies worden geleid door de elite van de Nederlands krijgsmacht. Tijdens de missies zul je ontdekken waar jouw grenzen liggen en hoe je hiermee om kan gaan. Er gaat al een volledig team met onze leden mee.

De 24-uur Marine Experience begint op zaterdag 20 mei 2023 om 11.00 en eindigt op zondag 21 mei 2023 om 12.00. De kosten zijn 175,- per persoon. De locatie is Loganbes 16 in Rotterdam. Wil jij ook meedoen met ons team? Schrijf je dan snel in via het contactformulier.

Meer informatie over Meet The Marines kan je hier vinden.

Vakantierooster

In de herfst- en kerstvakantie gaat er een aangepast rooster in. Je kan de aanpassingen vinden in onze agenda.

Column Diëtist Merel Coenders

Darmklachten rondom het sporten

Voldoende beweging is belangrijk voor een goede darmwerking. Het stimuleert de bloedsomloop en de knijp-duwbeweging van je darmen. Het gaat obstipatie tegen en werkt beschermend tegen darmkanker.

Toch kan het zijn dat je maagdarmklachten ervaart rondom intensieve inspanning. Denk aan brandend maagzuur, diarree, opgeblazen gevoel, winderigheid, misselijkheid of buikkrampen. Vooral bij langdurige trainingen kan dit een probleem zijn. Oorzaken kunnen onder andere liggen in mechanische schokbewegingen tijdens het sporten, een tijdelijk verminderde doorbloeding, hormonale factoren en voeding.

Heb jij wel eens last van maagdarmklachten tijdens en na het sporten. Probeer in dat geval de volgende tips:

  • Neem 2-3 uur voor het sporten een grote maaltijd. Heb je vlak voor het sporten nog honger? Neem een kleine snack, zoals wat fruit, een cracker of een boterham.
  • Neem geen maaltijd met veel vetten, eiwitten en voedingsvezels voor het sporten. Deze voedingsstoffen hebben meer tijd nodig om te verteren.
  • Neem geen koolzuurhoudende dranken voor het sporten.
  • Bij regelmatig optreden van maagdarmklachten: vermijd gasvormende voedingsmiddelen zoals uien, bonen en koolsoorten.
  • Neem geen cafeïne voor het sporten.

Heb jij vaker last van maagdarmklachten en wil je hier iets aan veranderen? Maak dan een afspraak bij Gewoon Diëtetiek. Samen gaan we opzoek naar de oorzaak van deze klachten en vinden we een passende oplossing. Vanuit de basisverzekering heb je recht op 3 uur voedingsbegeleiding door een diëtist. Let op, er geldt wel een eigen risico. Ben je aanvullend verzekerd? Dan heb je vaak recht op extra uren.

Voor meer informatie of het inplannen kun je contact opnemen via:

0615652702

info@gewoondietetiek.nl

https://www.gewoondietetiek.nl/contact/

 

Leden van Taus Gym krijgen €30,- korting op hun eerste consult.

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment