Louise Pross

Louise

Pross

Trainer, Vertrouwenspersoon

Iemand helpen om goals te bereiken of zelfs daaraan voorbij te gaan en grenzen te verleggen, dat is het beste en leukste werk wat ik me kan voorstellen. Om die reden heb ik er ook voor gekozen om docent te worden en werk ik nu bij de Fontys Economische Hogeschool. Mijn naam is Louise Pross en ik ben docent Engels, interculturele communicatie en geef les in het vak Video. Daarnaast werk ik ook met veel plezier als studieloopbaanbegeleider en onderwijsontwikkelaar. Momenteel ben ik ook met mijn tweede master (Creative and Media Education) bezig om me nog verder te verdiepen in pedagogiek. Om zowel fysiek als mentaal sterker te worden, ben ik vier jaar geleden begonnen met sporten bij Taus Gym. Hier maakte ik voor het eerst kennis met Krav Maga en dit werd voor mij al snel meer dan een zelfverdedigingssport, Het werd een echte passie.

Ik ben al vanaf een jonge leeftijd geïnteresseerd in martial arts. In de jaren die ik met mijn familie in Azië heb gewoond, heb ik kennis gemaakt met taekwondo en in Japan ook met kendo. Toen ik 18 was ben ik uit Japan vertrokken om in Nederland aan de Universiteit van Utrecht te gaan studeren. Gedurende deze jaren is sport altijd heel belangrijk voor mij geweest. Zo heb ik een tijd geroeid bij studentenroeivereniging Orca. Na mijn studie ben ik weer gaan reizen en heb ik onder andere een tijd in China gewoond en gewerkt. In China ben ik ook begonnen met lesgeven in Engels aan volwassenen en kinderen in de leeftijd van 5 – 12 jaar. Op dat moment ontdekte ik dat ik echt een passie heb voor lesgeven. Ik ben naast het lesgeven aan kinderen ook als vrijwilliger gaan werken in een opvangtehuis voor gehandicapte kinderen in Beijing. Mijn liefde voor lesgeven en coaching heb ik doorgezet in al mijn werkzaamheden als docent bij Berlitz in Beijing. En ook later als persoonlijke ontwikkelingscoach bij de HR-afdeling van STMicroelectronics in Singapore.

Door ervaringen die ik op heb gedaan in het buitenland, ben ik me steeds meer gaan interesseren in persoonlijke veiligheid. Om deze reden ben ik dan ook op zoek gegaan naar een zelfverdedigingssysteem dat realistisch, snel te leren en ook als vrouw goed te beoefenen is. Zo ben ik terecht gekomen bij Krav Maga. Voor mij is Krav Maga het ultieme zelfverdedigingssysteem door de manier waarop het naadloos aansluit op instinctieve reacties. Iedereen is in staat om Krav Maga te leren en hier wil ik graag bij helpen. Mijn doel is om in een veilige en vertrouwde omgeving iedereen de kans te geven om zelfverdediging te leren en daarmee ook de eigen grenzen te verleggen. Ik geloof dat het ontwikkelings- en leerproces voor iedereen anders is en daarom staat persoonlijke aandacht bij mij altijd voorop.