Blog
 • Hoofdpagina
13
01
2019

NIEUWSBRIEF JAARGANG 8 NR. 1

Door Riaz 0

Hallo iedereen!

Wij hopen dat jullie fijne feestdagen hebben gehad en weer klaar zijn voor een sportief nieuw jaar! 2018 is een geweldig jaar geweest met de opening van de nieuwe locatie. Een jaar waarin we mooie momenten hebben mogen delen met onze leden en ook veel nieuwe leden hebben mogen verwelkomen.  Ook dit jaar gaan we er weer een knallend jaar van maken met een hoop terugkerende en nieuwe activiteiten! Wij hopen dat iedereen zich ook dit jaar weer thuis voelt bij Taus Gym en kijken ernaar uit je te zien bij een van de lessen!

ROOSTERWIJZIGINGEN
In het nieuwe jaar hebben we een paar roosterwijzingen. Kijk ook altijd even in de agenda van de website voor actuele lestijden.

De FIT500 wordt een FIT circuit training op de donderdag
De tijden van starters en gevorderden Krav Maga op woensdag zijn omgewisseld

PAUL: DE NIEUWE INSTRUCTEUR IN OPLEIDING
Paul is de nieuwe instructeur in opleiding. Hij beoefent al ruim 5 jaar Krav Maga waarvan 3 bij Taus Gym en daarnaast is hij vader van 3 kinderen waarvan één ook meedoet met kids Krav Maga bij ons. Paul zal de komende tijd assisteren bij de lessen en wij zijn blij met deze geweldige nieuwe aanwinst.

KLEDING TIJDENS HET SPORTEN
Het is belangrijk om geschikte kleren te dragen bij het sporten. Bij Krav Maga betekent dit dat je een broek aantrekt van stevig materiaal zonder ritsen of andere harde of scherpe randen want hier kun je jezelf of iemand anders mee bezeren. Kleding van dun materiaal kan makkelijk scheuren en in wijde shirts kun je blijven haken. Wij raden aan om passende Krav Maga kleding aan te schaffen zoals de shirts en broeken van de IKMF. Probeer ook voor FIT kleding uit te zoeken van stevig  materiaal  wat niet te ruim of te strak zit. Ook worden er ook wel eens schoenen van buiten, binnen gedragen. Hierdoor kan viezigheid van de straat binnen op de vloer terecht komen waar sporters met regelmaat op liggen en zitten. Om hygiënische redenen willen we daarom ook extra benadrukken dat alleen binnenschoenen zijn toegestaan en vragen om deze schoenen pas binnen aan te trekken.

Bekijk hier alle kleding en andere trainingsbenodigdheden die wij verkopen.

KRAV MAGA EXAMENS
Het volgende landelijke Krav Maga examen voor de levels P2, P4  en G1 vinden plaats op 9 en 10 februari 2019. Voor meer informatie over dit examen of informatie over andere IKMF activiteiten kun je hier terecht op: https://www.kravmaga-ikmf.nl/events

Wil je deelnemen aan een examen? Klik hier om je in te schrijven. Inschrijven kan t/m maandag 21 januari

VIKING RUN MAART
Op zondag 31 maart is er weer een Wiking Run! Dit keer doen we mee voor 13 km met de Mud edition en het belooft een echt spektakel te worden! De Viking run is in Nijmegen en de inschrijfkosten bedragen +/- 65,-  Euro.

Klik hier om je in te schrijven. Inschrijven kan t/m 31 januari.KICKBOKSWORKSHOP SERTAB KOCA! (links op de foto)

Heb je wel eens  kennis willen maken met kickboksen? Dan is dit je kans want we bieden een unieke kickboks workshop aan die wordt gegeven door een A-klasse wedstrijd vechtster! Niemand minder dan Sertab Koca! Ze beoefent al kickboksen sinds haar 6e en zal haar kennis en ervaring tijdens deze workshop met ons delen.

Wie: Iedereen (14+)
Wat: Kickboks workshop by Sertab Koca
Wanneer: Woensdag 13 februari 19:30 – 21:00u
Waar: Professor Romeinstraat 11a
Kosten:  15,- euro p.p

Klik hier om je in te schrijven. Inschrijven kan t/m 31 januari.

Let op, de reguliere Krav Maga trainingen komen te vervallen.


AANPASSING CONTRIBUTIE
Per 1 februari 2019 zal de contributie van de lidmaatschappen voor Taus Gym aangepast worden. Dit heeft onder andere te maken met de BTW verhoging die de overheid per 1 januari heeft ingevoerd. Deze aanpassing is op alle lidmaatschappen van toepassing inclusief de meerjarige lidmaatschappen. Klik hier voor de nieuwe contributie.

WORKSHOPS IN JANUARI
Zoals beloofd gaan we knallend het nieuwe jaar in en dan doen we onder andere door het aanbieden van verschillende gratis workshops. Een aantal van deze workshops hebben bijzondere thema’s die een mooie aanvulling zijn op de reguliere lessen. Daarnaast is het ook mogelijk om introducees mee te nemen want de workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Dus neem gezellig je vrienden en/of familie mee! Klik hier om je aan te melden, benoem je naam + de workshop waar je aan mee wilt doen.

Kids Krav Maga Workshop “anti bully”
Maandag 14 januari
18:30 – 19:15u

FIT Bokszaktraining
Dinsdag 15 januari
20:30u – 21:15

Krav Maga Workshop “close combat”
Woensdag 16 januari
19:30u – 21:30u

Women Only Krav Maga Workshop
Maandag 21 januari
19:30u – 20:30u

Jongeren Krav Maga Workshop
Woensdag 23 januari
17:30u – 18:15u

Krav Maga Workshop “close combat” (BREDA)
Maandag 28 januari
19:00 – 20:00u

FIT500 Workshop
maandag 28 januari
20:45 – 21:45u

LEDEN INTERVIEW!

Titel: Taus Gym is voor mij een uitdaging

 

Naam: Eva Broers

 

Leeftijd: 28

 

Lid sinds: oktober 2018

 

Welke lessen volg je: Krav Maga

 

 • Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik bezig met mijn promotie onderzoek, waarbij ik onderzoek doe naar leefstijlverandering bij mensen met hart- en vaatziekten. Daarnaast ben ik als psycholoog werkzaam in een verzorgingstehuis. In mijn vrije tijd ga ik graag naar concerten/festivals of doe ik een drankje met vrienden. Ook lees en teken ik graag.

 

 • Waar komt jouw interesse in sport vandaan?

Ik sport mijn hele leven al, het is niet zo dat die interesse specifiek ergens vandaan komt.

 

 • Welke sporten heb jij zoal beoefend?

Ik heb lang gevoetbald. Ook skateboarden vond ik altijd heel leuk. De laatste jaren ben ik het wat rustiger aan gaan doen en doe ik aan yoga en fitness. En sinds kort natuurlijk Krav Maga 😊.

 

 • Wat zoek jij in een sport?

Sport is vooral een mentale uitlaatklep. Daarnaast is het prettig om mijn conditie op peil te houden. Het werk wat ik doe is vooral zittend en zonder sporten zou er niks van mijn beweging en summer body terecht komen.

 

 • Wat betekent sport voor jou op fysiek en mentaal gebied?

Fysiek voel ik me energieker. Mentaal zorgt het ervoor dat ik mijn hoofd leeg kan maken en op dat moment met niks anders bezig hoef te zijn dan met het sporten zelf.

 

 • Wat was jouw eerste kennismaking met Krav Maga?

Via een vriendin van mij. Ze vroeg of ik een keer meeging voor een proefles. Ik had nog nooit van Krav Maga gehoord en heb ook nooit interesse gehad in vecht- of verdedigingssporten. Maar het feit dat het fysieke en mentale beiden zo uitgedaagd worden sprak mij aan. Krav Maga dwingt me tot zelfreflectie en dat vind ik leuk.

 

 • Waarom heb jij gekozen voor TG?

Het kwam op mijn pad.

 

 • Wat zijn jouw sportdoelen bij TG?

Mezelf meer comfortabel voelen in omstandigheden waarbij ik mezelf moet verdedigen. Achter mijn eigen grenzen blijven staan en deze niet af laten hangen van een ander.

 

 • Welke doelen heb jij al bereikt bij TG?

Van me afslaan én iemand raken zonder me daar schuldig over te voelen.

 

 • Wat was de meest bijzondere ervaring die jij hebt mee gemaakt bij TG?

Het besef dat je echt alles mag inzetten om jezelf te verdedigen, ook je tanden.

 

 • Hoe combineer jij sporten met je werk en je sociale leven?

Vrienden meenemen naar het sporten en de tijden die je sport inplannen (en nakomen!).

 

 • Heb jij nog sport- en/of gezondheidstips die voor jou hebben gewerkt en die je wil delen met de andere leden?

Vanaf afgelopen zomer eet ik geen vlees meer. Niet alleen is dit veel beter voor je lichaam (het vermindert de kans op ziektes), maar daarnaast kun je ook echt iets betekenen voor het milieu en het welzijn van dieren. Sindsdien voel ik me veel beter en heb meer energie.  Een aanradertje voor iedereen.

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment