Blog
  • Hoofdpagina
01
07
2024

Nieuwsbrief zomer 2024

Door Riaz 0

We maken weer een frisse start en gaan het zomerseizoen tegemoet vol zon, energie en plezier!

 

In deze nieuwsbrief kijken we nog even snel terug op alle evenementen en prestaties die we hebben geleverd afgelopen periode.

 

Daarnaast brengen we je weer al het nieuws van aankomende periode waaronder de outdoor trainingen, leden BBQ, Meet The Marines try-out en nog meer. Lees snel verder!

Terugblik lente

Afgelopen periode zijn er veel (nieuwe) evenementen waar we vele mooie herinneringen en ervaringen hebben opgedaan.

 

Hieronder vind je een samenvatting van deze unieke momenten.

.
EHBO-cursus

De jaarlijkse EHBO-cursus is weer volbracht! Deze cursus leert je hoe je moet handelen bij

het verlenen van eerste hulp en ook over veiligheid tijdens de trainingen.

.
Meet The Marines

Ook dit jaar heeft team Taus Gym succesvol de 24H Marines Experience afgerond.

 

Dit keer op het moeilijkste niveau namelijk level 3!

.
Nacht Tegen Seksueel Geweld

Bijna 500 deelnemers hebben meegedaan aan de Nacht Tegen Seksueel Geweld.

Een 20km lange tocht door Amsterdam midden in de nacht!

 

Dit is de tweede editie die plaats heeft gevonden en deze keer heeft het evenement een ontzettend mooi bedrag opgehaald van meer dan €107.000!

.
FIT Champions

Na een succesvolle eerste editie van FIT Champions zal de tweede editie volgende jaar terugkeren!

 

Tijdens het event zijn we samen de uitdaging aangegaan en hebben we geld ingezameld

voor het goede doel.

.
Geslaagd!

In de afgelopen periode zijn de lokale examens ook geweest en we zijn trots op onze geslaagden examenkandidaten!

.
Geslaagd!

Niet alleen de volwassenen zijn op examen geweest. De jongeren zijn ook fanatiek gaan trainen voor het landelijk J2 examen waar ze voor zijn geslaagd.

 

Zij zijn de eerste jongeren van Taus Gym die op landelijk examen zijn geweest. Een top prestatie!

Meet The Marines try-out

Verbondenheid, kracht en toewijding. De korpswaarden van het Korps Mariniers en de kernwaarden tijdens de 24H Marines Experience. Tijdens dit evenement ga je 24 uur lang aan de bak. Met je team voer je missies uit en word je fysiek en mentaal uitgedaagd.

Dit jaar organiseren we een speciale training geïnspireerd door dit evenement. Tijdens deze Meet The Marines try-out ga je de uitdaging aan.

 

Samen met je team voer je grensverleggende activiteiten uit en overkom je de obstakels die je tegen gaat komen.

De Meet The Marines try-out is toegankelijk en haalbaar voor alle leden van Taus Gym. Deze training volg je dan ook alleen met de leden van Taus Gym in teamverband gedurende een periode van +/- 4 uur lang.

 

De focus ligt op teambuilding, nieuwe ervaringen opdoen en buiten je comfortzone stappen.

Wil je graag meedoen? Geef je nu op via het contactformulier!

.

Wie: Alle leden (16+)

 

Waar: +/- straal 20 km Taus Gym Tilburg

 

Wanneer: 18 augustus 2024

 

Tijd: 07:00 tot 11:00u (houd rekening

met uitloop)

 

Bijdrage: €25,- euro

 

*Aanmelden kan tot 31 juli

.

Speciale Women Only training

We zien dat er over de jaren heen steeds meer vrouwen zich aansluiten bij Taus Gym en zijn ontzettend trots op alle vrouwen die bij ons sporten. Dit willen we graag vieren met een speciale training voor al onze vrouwelijke leden!

Tijdens deze training zal je in een unieke omgeving technieken en scenario’s behandelen die afgestemd zijn op situaties die vrouwen vaak ervaren. Met een motiverende en ondersteunende groep vrouwen willen we jouw kracht en doorzettingsvermogen in de spotlight zetten.

Deze training zal verzorgd worden door IKMF Stay Away director Louise Pross.

De datum van deze training en verdere details volgen later nog. Je kunt al wel je interesse kenbaar maken via het contactformulier.

Alle dames van Taus Gym zijn welkom om mee te doen aan deze training, dus ook als je alleen de FIT of Grappling lessen volgt.

Leden BBQ

De jaarlijkse leden BBQ staat weer op de planning! Tijdens dit evenement laten we al ons sportmateriaal even thuis en komen we gezellig samen om een drankje te doen en een hapje te eten.

Dit jaar vindt de leden BBQ plaats op zaterdag 7 september 2024 aan de Professsor Romeinstraat 11a in Tilburg.

 

De bijdrage is €20,- vanaf 18.00u (voor eten + drinken). Als je vanaf 20.00u komt dan is de bijdrage €10,- (alleen drinken).

 

Iedereen vanaf 16 jaar is van harte welkom om te komen.

Meld je aan voor de BBQ via het contactformulier. Je kunt je tot 7 augustus 2024 inschrijven dus wees er op tijd bij!

Vragenlijst

Als sportschool blijven we graag ontwikkelen en maken we waar nodig wel eens aanpassingen en veranderingen. We zijn erg benieuwd naar hoe jij Taus Gym ervaart en of je nog eventuele onduidelijkheden of suggesties hebt.

We hebben een vragenlijst opgesteld om te kijken of er bepaalde dingen beter kunnen, in bijzonder het lesrooster. Jouw input is hiervoor van enorme waarde. De uitkomst kan namelijk wijzigingen in het rooster bepalen. Het is dus van belang dat alle leden deze invullen.

Het doornemen van deze vragenlijst zal niet langer dan 5 minuten van je tijd innemen en helpt ons om zo verbeteringen te kunnen maken.

Outdoor trainingen

Nu dat de dagen warmer worden, is het ook weer tijd om lekker buiten te trainen. In de komende periode staan er een aantal outdoor trainingen ingepland zodat we samen in de frisse buitenlucht kunnen sporten!

In zowel Tilburg als Breda zal er tot en met 30 september 2024 de optie zijn om buiten te trainen. Of een training buiten zal plaatsvinden is afhankelijk van het weer en het thema van die week.

 

In deze periode is het dus van belang om je binnen en buiten sportschoenen mee te nemen naar de lessen.

In Breda is de sportzaal tijdens de zomervakantie gesloten en zullen er op een aantal data outdoor trainingen plaatsvinden.

Houd er rekening mee dat er dan ook geen kleedruimte en toiletten beschikbaar zullen zijn.

Op de data hiernaast zijn er outdoor trainingen in Breda.

.

Donderdag 11 juli

Maandag 15 juli

Donderdag 8 augustus

Maandag 12 augustus

.

Wijziging lidmaatschapskosten

Als maatschappelijk betrokken sportschool streven we ernaar om trainingen toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. We doen dit omdat we vinden dat iedereen de kans moet krijgen om deel te nemen aan hoogwaardige weerbaarheids- en fitnesstrainingen in een veilige en aangename omgeving.

 

Ondanks dat ontkomen wij er niet aan dat wij ook te maken hebben met stijgende kosten. Hierdoor moeten wij van tijd tot tijd onze lidmaatschapskosten aanpassen.

 

Voor nieuwe leden zal deze prijswijziging gelden vanaf 1 juli 2024. Voor huidige leden geldt dit pas vanaf 1 september 2024.

 

Voor meerjarige lidmaatschappen blijft uiteraard de korting van 10%, 20% of 30% gelden op de nieuwe lidmaatschapskosten.

 

Wil je graag je lidmaatschap aanpassen of heb je een vraag? Laat het ons weten via het contactformulier.

 

Graag willen we dat iedereen de kans krijgt om bij ons te sporten. We zijn daarom druk bezig om aan te sluiten bij initiatieven van de gemeente die steun kunnen bieden voor iedereen die het financieel wat moeilijker heeft.

 

Wil je hier meer over weten? Check dan deze pagina.

Vakantierooster 

De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent dat het lesrooster er even anders uit gaat zien.

 

Van 22 juli t/m 4 augustus zijn we gesloten, dat betekent dat er dan geen les is. In de overige weken is er een aangepast rooster. Check hiervoor de agenda zodat je goed je trainingen in kunt plannen.

 

In de de weken dat er een aangepast rooster is, ben je van harte welkom om deel te nemen aan alle trainingen die we bieden (ongeacht je lidmaatschap)!

 

Zomervakantie: 6 juli t/m 18 augustus 2024

Women Only Krav Maga cursus

Vrouwen krijgen vaak op een andere manier te maken met agressie en geweld. Een voorbeeld hiervan is (seksuele) intimidatie. De Women Only Krav Maga cursus richt zich dan ook op situaties waar vrouwen specifiek mee te maken krijgen.

 

Deze cursus is onderdeel van het Stay Away programma van de IKMF en wordt verzorgd door IKMF Stay Away director Louise Pross.

De cursus zelf zal plaatsvinden op maandag van 16 september tot en met 18 november 2024.

Wil je je al aanmelden voor de cursus? Ook dat kan via het inschrijfformulier.

.

De cursus wordt gegeven in een veilige

en ondersteunende omgeving, waarin alle ervaringen, fitnessniveaus en leeftijden welkom zijn.

 

Wil je meer informatie over de cursus? Neem dan een kijkje op onze

Women Only cursus pagina.

.

.

Wil je zelf een keer ervaren wat de

cursus inhoudt?

 

Kom dan naar onze

gratis proefles op maandag 2

of 9 september 2024.

 

Laat het ons ook even weten via het proeflesformulier.

.

Gedurende 9 lessen werken we samen aan het vergroten van jouw weerbaarheid en leren we je waardevolle skills voor in het dagelijks leven.

Examens

Heb je plannen om op examen te gaan in het najaar? De weg naar het examen vergt veel training en voorbereiding. Hieronder vind je alle informatie en evenementen die jou helpen in je training naar het examen toe.

Pre-test

De pre-test is de ideale training om te kijken of je klaar bent voor de examens. Deze training volgt dezelfde structuur als het officiële IKMF-examen en daarvoor ken je alle technieken van het level waar jij op voor wilt gaan.

 

Aan het einde ontvang je ook feedback die jou helpt in jouw verdere training. Na de pre-test weet jij dus of je helemaal klaar bent voor het examen.

 

Je kunt je aanmelden voor de pre-test via het contactformulier. Let op! 15 september 2024 is de uiterste inschrijfdatum.

 

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

A

Datum: zondag 29

september 2024

 

Tijd: tussen 13:00u en 19:00 (max 2u.)

 

Bijdrage: €15,- per

level

 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a,

Tilburg

A

Examens

Wil jij het volgende level binnen Krav Maga behalen? Om het volgende level te behalen, leg je een officiëel IKMF-examen af. Tijdens het examen worden jouw vaardigheden en kennis intensief getest om te kijken waar jouw skills in Krav Maga staan.

 

Afhankelijk van jouw level zul je het examen afnemen lokaal op onze locatie in Tilburg of landelijk in Almere.

 

Het is een vereiste om ingeschreven te staan bij de IKMF bond als je het examen wilt afleggen. Op de IKMF-website vind je hier meer informatie over.

 

Aanmelden voor de examens kan via het contactformulier.

LOKALE EXAMENS: P1, P3 EN P5  

 

Datum: woensdag 20 november 2024

 

Tijd: van 19:30u tot 22:00

 

Kosten: €45,-

 

Locatie: Professor Romeinstraat 11a, Tilburg

 

*Inschrijven kan tot 20 oktober 2024

A

LANDELIJKE EXAMENS: P2

 

Datum: zaterdag 9 november 2024

 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

 

Kosten: €45,-

 

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website) 

 

*Inschrijven kan tot 9 oktober 2024

A

LANDELIJKE EXAMENS: P4

 

Datum: zondag 10 november 2024

 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

 

Kosten: €45,-

 

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website) 

 

*Inschrijven kan tot 10 oktober 2024

A

LANDELIJKE EXAMENS: G-LEVELS

 

Datum: zondag 10 november 2024

 

Tijd: wordt t.z.t bekend gemaakt

 

Kosten: €50,-

 

Locatie: Almere (precieze locatie wordt vermeld op de IKMF website) 

 

*Inschrijven kan tot 10 oktober 2024

A

Samen staan we sterk tegen kanker

Steun mij in de strijd tegen kanker.

 

Dag mede atleten, ik ben Michael Rademaker een lid van het eerste uur. Dankzij Taus Gym leef ik een gezond en actief leven. Waar ik voorheen met moeite naar de sportschool ging, ga ik met veel plezier en motivatie naar Taus Gym.

Deze ontwikkelde energie en kracht wil ik nu gaan inzetten voor een goed doel dat mij persoonlijk raakt. Op 1 september neem ik deel aan Swim & Dance to Fight Cancer.

 

Voor mij heeft deze deelname een diep persoonlijke betekenis. Het verlies van mijn tante aan kanker en de diagnose van mijn moeder, die gelukkig succesvol behandeld is, maakt dat dit een actueel thema in mijn leven is. Deze ervaringen hebben mijn vastberadenheid versterkt om anderen te helpen in hun strijd tegen deze ziekte.

 

Door deel te nemen aan Swim & Dance to Fight Cancer, wil ik niet alleen mijn steentje bijdragen aan het inzamelen van fondsen voor kankeronderzoek, maar ook anderen inspireren om in beweging te komen en te strijden voor hun gezondheid.

 

Samen kunnen we ervoor zorgen dat meer mensen de kans krijgen op een succesvolle behandeling.

Steun mij en mijn missie via mijn persoonlijke actiepagina op Fight Cancer:

 

Samen kunnen we het verschil maken.

COLUMN DIËTIST MEREL COENDERS

Gezonde mond

Sinds kort heb ik me als diëtist aangesloten bij Tandartspraktijk Mondhuys in Oosterhout. Hier ga ik aan de slag om mensen te adviseren op het gebied van voeding en een gezonde mond. Hun visie: voorkomen is beter dan repareren. Goed poetsen is hierin belangrijk, maar goed eten ook.

De aankomende tijd ben ik dus bezig om me te verdiepen in voeding en mondgezondheid.

 

Een goede mondgezondheid voorkomt slechte adem, gaatjes, tandbederf en problemen met het tandvlees. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je tanden kunt behouden naarmate je ouder wordt.

 

Tandverlies heeft gevolgen voor de voedselkeuze en de kwaliteit van leven.

 

Omdat een gezonde mond voor iedereen belangrijk is deel ik in deze nieuwsbrief een aantal praktische tips die kunnen helpen het tandglazuur te beschermen en gaatjes te voorkomen.

.

– Kies dagelijks voor 3 hoofdmaaltijden

en maximaal 4 tussendoortjes.

 

– Beperk het gebruik van: frisdrank met/zonder suiker, ranja met/zonder

suiker, vruchtensappen, sportdranken,

etc.

 

– Neem je toch een van bovenstaande dranken, drink deze dan in één keer.

 

Kleine slokjes over een langere periode zorgen ervoor dat het tandglazuur niet voldoende tijd heeft om te herstellen.

Spoel daarna je mond met water.

.

.

– Slik deze dranken zo snel mogelijk

door of drink met een rietje.

 

– Beperk de suikerinname. Kijk eens kritisch naar de ingrediëntenlijst van producten. Zijn er onbewust toch

suikers aan toegevoegd?

 

– Poets tanden niet te dicht op een maaltijd. Zo beschadig je namelijk het tandglazuur. Wacht minimaal 30

minuten voordat je jouw tanden gaat poetsen. Heb je iets zuurs gegeten of gedronken (bijv. sinaasappelsap), wacht dan in ieder geval 60 minuten.

.

Wil je meer weten over gezonde keuzes voor jou en jouw mond? Neem dan contact op via:

 

06 11263154 

info@gewoondietetiek.nl

https://www.gewoondietetiek.nl/

Bedankt voor het lezen van de nieuwsbrief! We wensen je een fijne zomervakantie toe en hopen je snel weer te zien bij een van onze trainingen. Heb je opmerkingen of vragen? Laat het vooral weten!

 

Tot de volgende editie.

 

Met sportieve groet,

 

Team Taus Gym

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment