Blog
  • Hoofdpagina
01
07
2019

TAUS TIPT – 4 TIPS VOOR TRAINEN MET WARM WEER

Door Riaz 0

Het is je vast niet ontgaan; De zomer is begonnen! De temperaturen lopen weer op en hebben ons al extreem warme dagen bezorgd. Erg lekker als je een dag op het strand zit, maar als je net als wij bij Taus Gym gewoon door moet kan het erg oncomfortabel zijn. Betekent dat dat je niet meer kan sporten? Absoluut niet! Wij hebben een paar tips waarmee ook jij veilig en prettig kan sporten in exotische temperaturen!

Drink en eet voldoende

Je lichaam verbruikt meer tijdens extreme temperaturen. Het is dan ook belangrijk om voldoende voedingsstoffen en vocht binnen te krijgen. Volgens het Voedingscentrum moet een volwassene gemiddeld 1,5 tot 2 liter drinken. Dit kan in de vorm van water, maar dit is vaak niet voldoende. Isotone dranken, zoals Aquarius, zijn vaak een betere keus. Isotone dranken vullen namelijk mineralen, zout en suiker aan; Iets wat water alleen niet kan. Deze drankjes helpen ook nare kwaaltjes als kramp te voorkomen! Drink vooral veel vóór je naar onze trainingen komt. Regelmatig organiseren wij ook Krav Maga lessen met water op ons buitenplein in deze hitte.

Train ‘s ochtends of ‘s avonds

’s Ochtends en ’s Avonds zijn de koelste momenten op de dag. Door de warmste momenten op de dag te vermijden hoef je jezelf niet bloot te stellen aan de oncomfortabele warmte! Wist jij al dat Taus Gym een aangepast zomerrooster heeft? Check de agenda hier.

Draag luchtige kleding

Hoewel we zweet vaak ervaren als iets vervelends, is het extreem functioneel. Zweten zorgt ervoor dat we lichaamswarmte kunnen loslaten en af kunnen koelen. Het is dan ook erg belangrijk dat je kleding draagt die “ademt” en geen warmte vasthoudt.

Vermijd de zon

Blootstelling aan de zon betekent dat je lichaam sneller warm wordt. Dit, in combinatie met te weinig drinken, kan leiden tot een levensgevaarlijke zonnesteek. Ook kan je huid verbranden, wat ook ernstige gevolgen kan hebben. Indien je toch écht naar buiten moet, smeer jezelf dan goed in met zonnecrème en drink voldoende!

 

Bij Taus Gym staat jouw veiligheid op nummer één. Wij houden dan ook rekening met jouw grenzen. Vrees dus niet en trotseer samen met ons de warmste zomerdagen! Meld je aan voor een gratis proefles, of check hier informatie over al onze abonnementen.

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment