Blog
  • Hoofdpagina
10
07
2023

Emma de Wolff

Door Riaz 0

De meeste van jullie hebben mij wel eens gezien tijdens de Krav Maga trainingen maar voor degene die mij nog niet kennen zal ik me even voorstellen en vertellen hoe ik in deze nieuwsbrief terecht ben gekomen.

 

Mijn naam is Emma en ik ben 20 jaar oud. Ik woon zelf al heel mijn leven in Tilburg. Ik ben hier ook naar school geweest op het Odulphus Lyceum waar ik de eerste 5 jaar de HAVO heb gedaan en nadat ik geslaagd was nog 2 jaar door ben gegaan om mijn VWO diploma te halen. Daarna had ik wel even genoeg van school en ben ik aan het werk gegaan.

 

Ik ben op mijn 16e begonnen met de Krav Maga trainingen bij Taus Gym. Daarvoor had ik eigenlijk vrij weinig interesse in sport. Ik was veel meer bezig met creatieve dingen zoals schrijven, tekenen en schilderen. Mijn moeder had mij nog naar allerlei proeflessen gebracht in de hoop dat het iets aan zou wakkeren maar ook dat werd geen succes. Tot op een dag een vriendin van mij met het idee kwam om toch maar eens te gaan kijken voor vechtsporten in Tilburg. We maakten de afspraak: zij koos de sport en ik de sportschool. En zo zijn we een proefles Krav Maga gaan volgen bij Taus Gym.

 

Vanaf dag 1 merkte ik eigenlijk al dat er een hele gezellige en hechte sfeer hing in de sportschool. Iedereen stond klaar om elkaar te helpen, niet alleen de trainers maar ook de leden zelf. Dat heeft mij echt gemotiveerd om meer te gaan trainen en beter te worden. Ik ontdekte bij mezelf een hele sportieve kant met ontzettend veel energie en potentie. Die potentie werd ook gezien binnen de sportschool dus toen mij werd gevraagd of ik een andere rol zag zitten binnen de gym was het antwoord voor mij al een overduidelijke ‘ja’.

 

Voor degene die mij al langer kennen, weten dat ik niet als de meest sociale en zelfverzekerde binnenkwam bij Taus Gym. Als je me toen had verteld dat ik over 4 jaar 3 examens achter de rug zou hebben zitten, in opleiding zou zijn om instructeur te worden en onderdeel zou worden van team Taus Gym, was ik waarschijnlijk omgedraaid en naar huis gefietst. Nu sta ik gemotiveerd en met vol enthousiasme klaar om mijn volgende uitdagingen aan te gaan.

 

En dat is ook wat Taus Gym voor mij heeft betekend, een plek waar ik vrij was om te groeien (helaas niet in lengte). Ik begon hier met de doelstelling om te gaan sporten, maar ik heb uiteindelijk zoveel meer gedaan en geleerd dan alleen sporten. Ik kreeg het gevoel dat ik meer kon dan ik denk en dat bleek ook zo te zijn. Zeker in Krav Maga waar ik als klein en licht persoon altijd nadeliger zal zijn tegenover een aanvaller. Ik heb geleerd om mijzelf goed te kunnen verdedigen ondanks mijn lengte en gewicht. Dat laat ook zien dat de Krav Maga bij Taus Gym echt voor iedereen is en ik wil dat idee ook graag kunnen overbrengen naar anderen.

 

Mijn plan is dan nu ook om de instructeursopleiding te gaan doen in de nabije toekomst. Momenteel ben ik mee aan het lopen tijdens de kids, jongeren en women only Krav Maga lessen. Daarnaast ben ik ook bezig met verschillende taken achter de schermen van Taus Gym waar ik uiteindelijk ook meer in wil gaan betekenen dus mocht je nog leuke ideeën hebben, laat het even weten!

 

Ook ben ik weer van plan om mee te doen met Meet the Marines volgend jaar. Afgelopen jaar heb ik ook meegedaan en het beviel me ontzettend goed. Het was een enorme uitdaging maar toen het eenmaal klaar was, ging ik met een gevoel van kracht en trots naar huis. Mocht je hier meer over willen weten, lees dan het blog over de 24H Meet the Marines Experience en wie weet wordt ons team volgend jaar versterkt door jou.

 

Verder ben ik natuurlijk van plan om ook gewoon veel naar de lessen te komen en de andere evenementen die georganiseerd worden. Je zult mij ook zien bij de aankomende leden BBQ op 23 september. Ik hoop jullie daar ook allemaal aan te treffen en anders zie ik jullie tijdens de lessen weer.

Profielfoto van Riaz

Auteur Riaz

Comment
0

Plaats een comment