Riaz

Taus

Trainer

Ik ben de bedrijfsleider en allround trainer bij Taus Gym. Met meer dan een decennia lang aan ervaring in het verzorgen van weerbaarheids- en agressiehantering trainingen voor mensen uit alle hoeken van de samenleving kun je erop vertrouwen dat je aan het juiste adres bent.

Vanuit mijn eigen achtergrond als opgegroeid in een achterstandswijk, waar agressie aan de orde van de dag was en ik er vaak alleen voor stond, heb ik mezelf ontwikkeld tot een krachtig en zelfverzekerd persoon. Dit was mede dankzij het beoefenen van vechtsporten zoals taekwondo en kickboksen, die mij zowel fysiek als mentaal weerbaarder maakten.

In mijn tienerjaren ontwikkelde ik een passie voor (vecht)sport en besloot ik de opleiding sportkunde te volgen. Tijdens deze periode maakte ik kennis met Krav Maga, wat mijn beeld over zelfverdediging en vechtsport positief veranderde. Ik besloot dan ook de opleiding tot Krav Maga instructeur te volgen die ik in 2010 succesvol heb volbracht o.l.v. master Eyal Yanilov en geef sindsdien wekelijkse trainingen aan particulieren, verenigingen en bedrijven. In 2016 behaalde ik in Israël mijn expert level in Krav Maga o.l.v. master Avi Moyal directeur IKMF (International Krav Maga Federation).

Mijn ervaring als trainer gaat verder dan alleen Krav Maga en fysieke trainingen. Sinds het openen van mijn sportschool in 2010 heb ik mensen mogen helpen uit verschillende doelgroepen, basisscholen, universiteiten, verslavings- en traumazorginstellingen, defensie, toezicht en handhaving, woningcorporaties en de private sector. Ik heb verschillende verbredende weerbaarheidsopleidingen gevolgd op het gebied van ongewapende security en weerbaarheid voor kinderen en vrouwen. Ook heb ik een aantal jaar gewerkt bij het Nationale Reserve, waarbij het bewaken en beveiligen van vitale objecten centraal stond.

Om mijn expertise op het gebied van agressiehantering verder te ontwikkelen, heb ik in 2023 de opleiding tot agressiehantering trainer gevolgd aan de Pons Academie. Deze opleiding heeft mij in staat gesteld om nog meer verdieping te vinden in agressiehantering, waardoor ik de deelnemers van onze trainingen nog beter kan helpen om te leren omgaan met het verbaal de-escaleren van agressieve situaties.

Mijn visie is dat onze trainingen mensen de tools bieden om te leren omgaan met agressieve situaties, grensoverschrijdend en gewelddadig gedrag Hierbij staat het beheersen van deze situaties en het vergroten van het zelfvertrouwen centraal. Ik geloof erin dat iedereen de potentie heeft om zichzelf te beschermen en te verdedigen. Ik begeleid de deelnemers van onze trainingen elke dag weer met veel plezier en passie om deze kracht in zichzelf te vinden.