Riaz

Taus

Trainer

Als kind hield ik al van beweging en was ik net iets drukker dan de gemiddelde jongen. Rennen, springen en op avontuur gaan veranderde in mijn tienerjaren in een belangstelling voor gestructureerde sportvormen, met name vechtsporten. Als tiener ging ik na school met vrienden samen trainen. Toen leerde ik al het belang van trainen in groepsverband. Het zorgde namelijk voor ontspanning, maar tegelijkertijd motiveerden we elkaar en leerden we elkaar nieuwe dingen.

Met een nieuwsgierige en ambitieuze instelling beoefende ik daarna verschillende sporten zoals kickboksen, grappling en Mixed Martial Arts. Al op jonge leeftijd combineerde ik mijn interesse met mijn dagelijkse bezigheden. Zo organiseerde ik op 15- en 16-jarige leeftijd een benefietevent kickboksen.

Eenmaal besloten om mijn toekomst rondom mijn passie te bouwen begon ik aan de opleiding Sport en Beweging aan de Hogeschool in Haarlem. Tijdens mijn opleiding leerde ik alle functies van het menselijk lichaam kennen als het gaat om sporten en voeding. Hierdoor weet ik hoe we aan de hand van de juiste training en voeding het beste uit ons lichaam kunnen halen. Daarnaast ben ik opgeleid tot lifestyle coach. Het veranderen van je lifestyle is van essentieel belang om je sportdoelen te behalen, maar vooral ook te behouden. Belangrijk hierbij is het vinden van een balans tussen je mentale en fysieke gezondheid. Tijdens mijn HBO-opleiding Sport & Beweging werd mijn leergierigheid opgemerkt door mijn docenten en werd ik gevraagd om als sportinstructeur aan de slag te gaan als bijbaantje naast mijn studie.

In 2010 kreeg ik mijn officiële Krav Maga instructeurscertificering o.l.v. Avi Moyal en Eyal Yanilov. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan als personal trainer en sportinstructeur in Krav Maga, Kettlebell training en MMA. In 2012 en 2016 volgde ik een trainingskamp Krav Maga in Israël. Deze kampen stonden onder leiding van de belangrijkste Krav Maga experts ter wereld, zoals onder andere Avi Moyal, Tamir Gilad, Amnon Darsa, Israel Cohen, Megan Cohen Kaddouch en Dan Oren. In 2016 heb ik ook mijn Krav Maga Expert graad behaald in Israël. Vervolgens ben ik in 2017 verder gegaan met één van de meest leerzame cursussen die ik tot nu toe heb gevolgd: Kids Krav Maga Instructor onder leiding van Shlomi Moyal. Na het succesvol afronden van de cursus ben ik dan ook meteen begonnen met structurele lessen voor kinderen en jongeren. Superleuk en leerzaam, voor mij én voor de kids!

Inmiddels zijn we een aantal jaartjes verder en verzorg ik dagelijks trainingen aan kinderen, jongeren, mannen, vrouwen, in reguliere groepslessen maar ook in personal training. Daarnaast heb ik trainingen mogen verzorgen voor verschillende instanties en bedrijven.

Iedere les krijg ik enorm veel energie van de positieve vibes van de leden. Zelfs als ik een minder goede dag heb gehad, word ik tijdens de les weer heel enthousiast. Het is heerlijk om een baan te hebben waarbij ik continue in een omgeving zit waar mensen samenkomen om zichzelf en elkaar sterker, beter en wijzer te maken. Zowel fysiek als mentaal. Ik maak de ontwikkeling van de leden zowel op korte als lange termijn mee, en dat is zo ontzettend motiverend voor mij. Niet alleen op de werkvloer, maar ook in mijn persoonlijke leven.

Het mooiste hierbij is om te zien hoe mensen die minder aanleg hebben of fysiek nog niet een bepaald niveau hebben bereikt, toch de eerste stap zetten richting ontwikkeling en verleggen van hun fysieke en mentale grenzen. Want iedere reis begint met de eerste stap. Hierbij zien wij geen verschil als het gaat om leeftijd, geslacht of functiebeperkingen. Iedereen komt langs, helpt elkaar, en staat elkaar toe om in een motiverende groepssfeer persoonlijke ontwikkelingen te ondergaan. Prachtig is dat!

Dit leert mij ook veel over waartoe het menselijk lichaam toe in staat is. Soms ben ik simpelweg verbaasd over de fysieke en mentale kracht van de sporters die ik zie.

Elke dag mag ik dit meemaken met nieuwe en bekende gezichten. Hier ben ik enorm dankbaar voor.

Met Taus Gym wil ik mensen net dat stukje veiligheid en gezondheid bieden dat zo nodig is in deze tijd. Ik geloof dat wij met de diensten die wij aanbieden, een bijzondere bijdrage leveren aan de maatschappij door ons te richten op de veiligheid en gezondheid van ons allen. Trainen en lesgeven doe ik dagelijks met veel plezier en passie. Het is iets waar ik me volledig voor inzet. Hierbij wil ik jou van harte uitnodigen. Kom een keer langs en ervaar zelf het verschil bij Taus Gym!