Joost

van Lieshout

Trainer

Als kind was ik altijd buiten. Voetballen, basketballen… alles wat maar enigszins met bewegen te maken had vond ik leuk. In die tijd kwam ik er al snel achter dat ik aanleg had voor sport en coördinatie.

Dit heeft uiteindelijk geleid tot een sportopleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Tilburg. Hier werd ik opgeleid tot eerstegraads docent in Lichamelijke Opvoeding, zodat ik van mijn hobby mijn werk kon maken. En wat doe je vervolgens in je vrije tijd? Precies! Nog meer sporten! In deze periode heb ik uitgebreid kennis gemaakt met diverse vechtsporten zoals taekwondo, karate, boksen, judo en Jiu Jitsu.

Na de ALO ben ik gaan werken als sportinstructeur bij het Politie Instituut voor Openbare Orde en Veiligheid, waar ik sportles gaf aan de Mobiele Eenheid en de Spoorwegpolitie.

Uiteindelijk ben ik via een carrièreswitch in de ICT werkzaam geworden. In deze periode bleef vechtsporten me boeien en heb ik kickboksen en worstelen beoefend. Toch bleken deze sporten het niet helemaal te zijn, totdat ik uiteindelijk kennis maakte met Krav Maga bij Taus Gym. Dit was het: realiteit, drills, multiple attackers, de hele mikmak, dit was pas zelfverdediging! Bij Taus Gym had ik helemaal mijn plekje gevonden.

Medio 2014 benaderde Riaz me met de vraag of ik interesse had voor de Civilian Instructor Course (CIC); de opleiding tot Krav Maga instructeur. Naast een grote eer vond ik het ook een grote uitdaging! Enthousiast begon ik in april 2015 aan de CIC en na succesvolle afronding, ben ik nu officieel IKMF Krav Maga instructeur geworden.

De volgende uitdaging nu is om samen met Riaz, Taus Gym verder te versterken en uit te bouwen qua activiteiten. Met dank aan mijn uitgebreide werkervaring en een interne opleiding bij Taus Gym is het al mogelijk geworden om naast Krav Maga ook FIT lessen te geven. Iets wat ik ook graag doe, omdat het perfect past in de visie van Taus Gym. Een visie die ik volledig onderschrijf. Met de trainingen van Taus Gym kun je effectief en gericht bijdragen aan de veiligheid en gezondheid van alle Tilburgers!

Ik heb er zin in! Tot ziens bij Krav Maga en/of de FIT lessen!