Maatregelen & updates omtrent COVID-19

In 't kort

We zijn ontzettend blij dat wij, ondanks de strenge maatregelen, jullie nog steeds mogen ontvangen en lessen mogen faciliteren. Hoewel we onderworpen zijn aan een aantal nieuwe regelingen door de overheid en het RIVM kijken we ook de komende tijd uit naar samen veilig trainen.

 

Na de persconferentie op 13 oktober 2020 zijn we genoodzaakt om wat aanpassingen te maken. Deze aanpassingen zullen de lessen niet veel hinderen, maar vragen wel om een algemeen bewustzijn en veel samenwerking.

 

Wat verwachten we van jou?

Het is belangrijk dat we ons samen inzetten om de maatregelen na te leven en de gym veilig en hygiënisch houden. Om deze reden willen we je dringend verzoeken om op deze pagina de tabbladen “lessen” en “maatregelen” goed door te nemen.

 

Bedankt!

Graag willen we alle leden bedanken voor de steun in deze uitdagende tijden. Dankzij jullie kan de sportschool voortbestaan en kunnen we jullie ook nu diensten blijven aanbieden. Ook willen we jullie bedanken voor jullie samenwerking. Alleen met jullie hulp hebben we de sportschool de afgelopen periode veilig kunnen houden. We kijken met een positieve blik naar de toekomst en hebben er vertrouwen in dat we met jullie hulp een fijne sportomgeving kunnen blijven faciliteren. De loyaliteit van de Taus Gym community raakt ons ontzettend en we gaan ons uiteraard inzetten om die dankbaarheid te tonen.

 

Alle leden krijgen van ons een een one-of-a-kind Taus Gym shirt. De meeste leden hebben deze al in ontvangst mogen nemen. Heb jij er nog geen, of ben je nieuw en zou je er een willen? Vraag deze dan aan bij de instructeur en wij zorgen dat jij er ook eentje mee naar huis mag nemen (Zolang de voorraad strekt)!

 

Tijdens de lockdown hebben onze trainers hard gewerkt om jullie uit te dagen om ook thuis te sporten. Wil je deze nog eens terug zien? Check dan onze simpele home workouts en de kids krav maga home challenges.

SIMPLE HOME WORKOUTS

1 minute challenges voor een full body workout.

KRAV MAGA KIDS CHALLENGES

Korte Krav Maga oefeningen voor kids om thuis uit te voeren.

Lessen op locatie

Door de toename van COVID-patiënten hebben we besloten om de lessen aan te passen om jullie veiligheid en gezondheid zoveel mogelijk te waarborgen. Verder mogen wij de deuren gewoon openen en is het volledige rooster  van kracht met voor sommige lessen aangepaste tijden. Houd deze goed in de gaten, gezien er mogelijk roosterwijzigingen plaats kunnen vinden.

 

Hoe zien de lessen er uit?

We zien graag dat leden zich thuis omkleden. De kleedkamers zijn niet toegankelijk. Ook vragen we leden om thuis de wc te gebruiken. Leden dienen maximaal 5 minuten voor de les aanwezig te zijn en dienen maximaal 5 minuten na de les te vertrekken. Voor de training vragen we leden hun handen te desinfecteren met de spray die op locatie beschikbaar is. Heb je contact gehad met iemand vóór de training? Dan verzoeken we je te douchen voor je naar de gym komt. Bij verkoudheidsklachten vragen we je thuis te blijven.

 

Krav Maga kids & jongeren

 • Mogen zonder beperkingen doorgaan en zullen in de huidige vorm gegeven blijven worden
 • Jongeren van 16 en 17 jaar die meetrainen met de volwassenen mogen de komende periode met de jongeren mee trainen

Krav Maga Volwassenen

 • De Krav Maga lessen voor volwassenen zullen momenteel de vorm krijgen van Krav Maga bokszaktrainingen. Hier oefenen deelnemers Krav Maga gerelateerde aanval- en verdedigingstechnieken.
 • Idealiter heeft iedereen een eigen bokszak. Indien dit niet mogelijk is zullen deelnemers uit hetzelfde huishouden een bokszak delen en vragen we deelnemers structurele koppels te vormen. Wanneer er dan nog niet genoeg bokszakken zijn gaan we over tot vervangende Krav Maga oefeningen. Die hebben we immers genoeg!
 • Tijdens, voor en na de les wordt goed gelet op het 1,5m afstand houden.
 • Let op: Ben jij 16 of 17 en train je normaal met de volwassenen mee? Dan mag je de komende periode ook mee trainen met de jongerengroep.

FIT Circuit

 • Tijdens de FIT Circuit training gaan we proberen minder materiaal te delen om verspreiding te voorkomen.
 • Verder zal er niet veel veranderen. We letten hier uiteraard ook goed op het behouden van de 1,5m afstand.

FIT Bokszaktraining

 • Voor de FIT Bokszaktraining geldt ook dat indien mogelijk iedereen een eigen bokszak heeft. Indien dit niet mogelijk is zullen deelnemers uit hetzelfde huishouden een delen of zal er gevraagd worden om structurele koppels te vormen. In het geval dat er nog steeds te weinig bokszakken zullen zijn gaan we over tot vervangende FIT oefeningen.
 • Ook hier geldt het aanhouden van de 1,5m afstand.

 

Na de lessen stellen we het op prijs als de leden meehelpen het gebruikte sportmateriaal mee schoon te maken. Verder verzoeken we je goed de maatregelen door te lezen voor extra hygiëne maatregelen die wij hanteren, maar ook van jullie verwachten. Alleen samen kunnen we zorgen voor een fijne trainingsomgeving!

 

De Women Only Cursus

Tot onze spijt zijn we momenteel genoodzaakt om de Women Only cursus te verplaatsen naar januari. Heb je al betaald? Dan heb je gegarandeerd een plek voor deze cursus. We snappen echter dat je mogelijk het bedrag terug wilt. Dit kun je aanvragen via ons contactformulier. Je inschrijving komt dan wel te vervallen en we kunnen je bij herschrijving geen plek garanderen. De nieuwe data van de eerst volgende Women Only cursus zijn bekend. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Ook onze agenda is up-to-date. Kijk daar voor een handig overzicht van alle lessen en de tijden waarop zij plaatsvinden! Ben je benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen? Houd deze pagina en onze social media in de gaten voor updates!

Facebook: Taus Gym

Instagram: TausGym

SIMPLE HOME WORKOUTS

1 minute challenges voor een full body workout.

KRAV MAGA KIDS CHALLENGES

Korte Krav Maga oefeningen voor kids om thuis uit te voeren.

Voorzorgen en maatregelen

Bij Taus Gym hanteren wij gepaste maatregelen. We zijn ontzettend dankbaar voor de solidariteit en de loyaliteit van de Taus Gym community. De veiligheid en gezondheid van de leden en de trainers zijn dan ook onze hoogste prioriteit. Op deze pagina lees je alle maatregelen die we hebben genomen om veiligheid en gezondheid te waarborgen.

MAATREGELEN

De maatregelen die Taus Gym neemt om de veiligheid en gezondheid van de leden te waarborgen zijn gebaseerd op advies van het RIVM. We houden ontwikkelingen rondom maatregelen streng in de gaten.

 

Krav Maga lessen

Momenteel verandert er niks aan de lessen voor kids & jongeren. De lessen voor volwassenen zullen momenteel in de vorm van bokszaktrainingen worden gegeven. Tijdens deze trainingen oefenen we Krav Maga gerelateerde aanval- en verdedigingstechnieken. Indien mogelijk heeft iedereen een eigen bokszak om op te trainen. Wanneer dit niet mogelijk is zullen mensen uit hetzelfde huishouden een bokszaktraining en vragen we aan jullie om structurele koppels te maken. Als er dan nog steeds niet genoeg bokszakken hebben, gaan we over tot vervangende Krav Maga oefeningen. Die hebben we immers genoeg! Indien er materiaal tijdens de les wordt gebruikt verzoeken we je deze aan het einde van de les mee schoon te maken.

Let op: Ben je 16 of 17 en doe je mee aan de lessen voor volwassenen? Dan mag je de komende periode met de jongeren trainen.

 

FIT lessen

De FIT Circuit lessen zullen als vanouds worden gegeven. We vragen jullie uiteraard om ook hier de 1,5m te handhaven. Verder zullen we in deze les zo min mogelijk materiaal gebruiken om verspreiding te voorkomen. Tijdens de FIT Bokszaktraining hanteren we dezelfde maatregelen als tijdens de Krav Maga Bokszaktrainingen. Indien mogelijk heeft ieder lid een eigen bokszak. Wanneer dat niet mogelijk is zullen mensen uit hetzelfde huishouden een bokszak delen en vragen we jullie om structurele koppels te vormen. Als er dan nog steeds niet genoeg bokszakken zijn, gaan we over tot vervangende FIT oefeningen.

 

Hygiëne

Wanneer je lessen op locatie volgt, hanteren wij strenge regels op het gebied van hygiëne. Wij verwachten dan ook dat iedereen die naar de training komt goed de handen heeft gewassen. Ieder lid dient vóór de lessen hun handen te desinfecteren met de spray die we op locatie faciliteren. We raden je ook aan om je handen na de training te wassen en zo min mogelijk je gezicht aan te raken. Wanneer je moet hoesten of niezen, doe dit dan aan de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

 

Lichamelijk contact en social distancing

Momenteel zijn de lessen aangepast om zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand te kunnen handhaven. Ook dienen leden voor en na de lessen fysiek contact te mijden. Zorg dat je schoon aan de les begint. Heb je gedurende de dag fysiek contact met iemand gehad? Dan verzoeken we je thuis te douchen voor de les.

 

Gebruik kleedkamers

Gebruik van de kleedkamers is niet toegestaan. Leden dienen zich thuis om te kleden en hun sportschoenen op locatie aan te trekken.

 

Gebruik faciliteiten op locatie

Het is niet mogelijk om te douchen op locatie. De lounge is momenteel gesloten voor bezoek, echter mogen leden wel gebruik maken van de koffie/thee machine en frisdranken uit de koeling halen. Ook dienen leden vóór de training thuis om te kleden en gebruik te maken van de wc. De kleedkamer is niet toegankelijk.

 

Enkel deelnemers op locatie

Tijdens de lessen op locatie mogen enkel de leden aanwezig zijn. Dit betekent dat het niet toegestaan is om te blijven kijken wanneer je niet participeert. Ouders mogen, maximaal 10 minuten voor aanvang, kinderen bij de poorten van beiden locaties (Tilburg en Breda) afzetten, maar dienen daarna weer terug te keren naar de eigen auto. Na afloop van de les dienen zij ook per direct terug naar huis te keren. Ouders dienen binnen 10 minuten na afloop hun kinderen weer op te halen.

 

Basis veiligheid

Indien haalbaar is er altijd een extra instructeur aanwezig. Ook is er altijd een EHBO’er en een EHBO-kit aanwezig.

 

Wanneer thuisblijven?

De gezondheid en veiligheid van iedereen waarborgen kunnen we alleen met jullie hulp. Dit betekent dat wanneer een lid (milde) symptomen heeft we verwachten dat dit lid thuisblijft. Hieronder vallen neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts. Ook dienen leden thuis te blijven wanneer iemand in hetzelfde huishouden deze klachten toont. Pas wanneer iedereen in het huis 24 uur geen klachten heeft, kan het lid weer meedoen aan de trainingen. Is er iemand in jouw huishouden positief getest op COVID-19? Dan mag je pas weer deelnemen aan de trainingen wanneer je 14 dagen geen contact hebt gehad met desbetreffend persoon.

 

Wat te doen als je klachten hebt en recent bij Taus Gym bent geweest?

Indien je symptomen hebt, horen we dit graag. We gaan er van uit dat je je laat testen. Bij een negatieve uitslag en wanneer je weer vrij bent van klachten, ben je welkom om weer met ons mee te trainen. Indien je een positieve uitslag hebt zullen wij van de GGD te horen krijgen wat de volgende stappen zijn. Naar verwachting zullen wij de leden moeten inlichten die samen met jou hebben getraind. Zij zullen tien dagen in quarantaine moeten. Mogelijk moet de volledige sportschool 10 tot 14 dagen dicht.

 

Wat als de sportschool dicht moet?

Bij een sluiting vanwege besmetting of bij een sluiting wegen nieuwe maatregelen vanuit de overheid zullen wij weer overgaan tot online Zoom lessen, of eventueel in een andere gepaste vorm die is toegestaan.

 

Wat gebeurt er met mijn contributie als de sportschool sluit?

We snappen uiteraard dat je je contributie terug wil wanneer de sportschool de deuren tijdelijk moet sluiten. Dat is waarom je – zonder je lidmaatschap op te zeggen – om restitutie van de contributie mag vragen. We vragen je om een mail te sturen naar info@tausgym.nl pér restitutie die je wil aanvragen.

Let op: Boek het bedrag niet zelf terug. Na het ontvangen van de mail zorgen wij zelf dat het geld zo snel mogelijk op je rekening terug staat.

SIMPLE HOME WORKOUTS

1 minute challenges voor een full body workout.

KRAV MAGA KIDS CHALLENGES

Korte Krav Maga oefeningen voor kids om thuis uit te voeren.
Krav Maga biedt jou alles wat je nodig hebt op het gebied van zelfverdediging! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

013 82 28 824

 • Taus Gym

Zet je dagdromen om in daden. Met verschillende sportdisciplines ga jij jouw fysieke en mentale uitdagingen aan. Wij willen jou inspireren, motiveren en praktisch begeleiden in deze persoonlijke reis. Creëer jouw wereld. Creëer jezelf!

Start vandaag!